Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolnici mokri i skliski

Hoće li snijeg i kiša napokon posustati i dokad ćemo se boriti s bljuzgom?

Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr)
Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Iako je u srijedu poslijepodne u većini nizinskih krajeva susnježica zamijenila snijeg, u središnjim i gorskim područjima još ga ima mnogo. Na istoku zemlje i na Jadranu padala je kiša, a na južnom dijelu bilo je i jakih grmljavinskih pljuskova. Kiša i snijeg padat će u četvrtak ujutro, nakon čega će doći do smirivanja vremena.

U četvrtak ujutro dočekat će nas slična slika kao i u srijedu, to jest oblačno vrijeme uz slabu kišu na istoku i većinom slab snijeg i susnježicu na zapadu unutrašnjosti. Puhat će i umjeren sjeverac i temperatura će na većini dijelova biti ispod nule.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Na Jadranu – osobito sjevernom i srednjem – također će biti tmurno, oblačno i kišovito, a puhat će umjerena bura. Na krajnjem jugu Jadrana i dalje će biti toplije vrijeme koje će popratiti jugozapadnjak.

Vrijeme tijekom dana

U većini krajeva središnje Hrvatske kiša i snijeg će tijekom četvrtka potpuno prestati i doći će do razvedravanja. Temperatura će biti slična onoj u srijedu ili stupanj do dva viša, to jest iznosit će između jedan i tri Celzijeva stupnja.

Istok zemlje veći će dio četvrtka ostati oblačan i kišovit, a kidanje naoblake počet će najprije u zapadnoj Slavoniji. Temperatura će iznositi od tri do pet stupnjeva

Snijeg će prestati padati i u gorju, ali će u Lici poslijepodne biti slabe susnježice. Na Jadranu će biti pretežno oblačno, a oko Rijeke i u Istri i dalje će biti kišovito. Puhat će slaba bura.

U južnom djelu Hrvatske u drugom će dijelu dana biti djelomično sunčano, ali povremenih pljuskova još može biti na krajnjem jugu. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Kiša i snijeg više neće padati u obilnim količinama

Vrijeme se na kopnu smiruje, a to znači da znači kiše i snijega, barem u količinama koje su padale u utorak i srijedu, više neće biti. Malo snijega moguće je u petak u gorju i zapadnim krajevima, gdje će biti hladno uz maglu i niske oblake.

Na Jadranu će biti sunčanije i uglavnom suho. Samo u petak može biti slabe i povremene kiše. Ipak, bit će hladnije nego proteklih dana, osobito u nedjelju nakon jake do olujne bure.

Nova porcija snijega, kiše i susnježice očekuje se tijekom noći i u četvrtak prijepodne, nakon čega slijedi smirivanje vremena.

Mokri i skliski kolnici

Mjestimice ugaženog ili mokrog snijega ima na cestama u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je HAK. Mokri su i skliski kolnici od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene