Vjernici diljem svijeta obilježavaju blagdan Velike Gospe. Hrvatska marijanska svetišta tijekom četvrtka posjetit će deseci tisuća vjernika.

Galerija


Velika blagdanska procesija na svetkovinu Velike Gospe krenula je u četvrtak ispred crkve Gospe sinjske, sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nose naizmjenice sinjski alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i medicinske sestre, a u procesiji je i premijer Andrej Plenković.

Vezani članci Fešta kod Benkovca rezultirala tučom Fešta kod Benkovca završila ružnim scenama: Uhićeni se žale na policijsku brutalnost, Županijski sud im odredio mjere opreza Slika nije dostupna Hodočašća u Marijanska svetišta: Hrvatska slavi blagdan Velike Gospe

Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će predvoditi i središnje misno slavlje na Trgu Franje Tuđmana. Prema procjenama svećenika u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika, a očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti i do 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta. Mise se služe od rane zore, a bit će i u popodnevnim satima.

Uz premijera Plenkovića, kako je najavljeno iz Vlade, na svetkovini Velike Gospe u Sinju bit će i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Sudionici procesije krećući se sinjskim ulicama pjevaju pjesme u slavu Čudotvorne Gospe Sinjske. Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom "Pruži nam i sada moćnu ruku". (Hina)