Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Deseci tisuće vjernika

Svetkovina Velike Gospe u Sinju: U procesiji sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske i Plenković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjernici diljem svijeta obilježavaju blagdan Velike Gospe. Hrvatska marijanska svetišta tijekom četvrtka posjetit će deseci tisuća vjernika.

Velika blagdanska procesija na svetkovinu Velike Gospe krenula je u četvrtak ispred crkve Gospe sinjske, sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nose naizmjenice sinjski alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i medicinske sestre, a u procesiji je i premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fotogalerija Mnoštvo vjernika pohodi Marijanska svetišta diljem Hrvatske Slika nije dostupna Tradicionalna slavlja Hodočašća u Marijanska svetišta: Hrvatska slavi blagdan Velike Gospe

Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će predvoditi i središnje misno slavlje na Trgu Franje Tuđmana. Prema procjenama svećenika u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika, a očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti i do 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta. Mise se služe od rane zore, a bit će i u popodnevnim satima.

Uz premijera Plenkovića, kako je najavljeno iz Vlade, na svetkovini Velike Gospe u Sinju bit će i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Sudionici procesije krećući se sinjskim ulicama pjevaju pjesme u slavu Čudotvorne Gospe Sinjske. Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom "Pruži nam i sada moćnu ruku". (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene