Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten da se brani sa slobode

Ispitan hvarski svećenik koji je osumnjičen za bludničenje nad djevojčicom: "Sjeo je do nje na klupu i milovao je po tijelu..."

Hvar - pedofilija: Ispitan župnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hvar - pedofilija: Ispitan župnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hvar - pedofilija: Ispitan župnik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hvar - pedofilija: Ispitan župnik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hvar - pedofilija: Ispitan župnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Majka s otoka Hvara odlučila je policiji prijaviti da je 72-godišnji župnik u više navrata bludno zlostavljao njezinu 15-godišnju kćer.

Hvarski svećenik jučer je priveden, a Općinsko državno odvjetništvo iz Splita na naš je upit pismeno pojasnilo kako je svećenik i vjeroučitelj milovao djevojčicu prije vjeronauka, pa čak i za vrijeme molitve. Sve dok je pohađala 7. i 8. razred.

Pročitajte i ovo Ilustracija trajalo je pet godina! Silovao maloljetnu kćer jednom tjedno, zaključavao je u kuću: Podignuta optužnica protiv oca (44) iz Dalmacije Ilustracija uhićen 66-godišnjak Majka 11-godišnjakinje iz Zadra otkrila: "Moja djevojčica je tri mjeseca zlostavljana"

"Tijekom večernje molitve okrivljenik je sjeo do nje na klupu i milovao je po tijelu, ali se žrtva uspjela istrgnuti i pobjegla je", navodi se u opisu Općinskog državnog odvjetništva.

Navode kako se slično ponavljalo više puta.

Jednom ju je namamio rekavši majci da po kćeri pošalje novac za školski izlet, stoji u dopisu odvjetništva.

Nakon ispitivanja Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je istražni zatvor za osumnjičenog svećenika, no istražni sudac odlučio ga je pustiti da se brani sa slobode. Ipak, odredio mu je mjeru zabrane prilaska 15-godišnjakinji

Odvjetništvo je tražilo istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i eventualnog ponavljanja djela, no sudac je odlučio drugačije.

"Smatra da bi se to moglo i nekom blažom mjerom izvršiti, a ne najstrožom mjerom, mjerom zatvora", kaže Damir Romac, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Splitu:

Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na odluku o puštanju na slobodu. Zbog svega što se dogodilo ispričao se u priopćenju i hvarski biskup Petar Palić. Izrazio je žaljenje i suosjećanje s obitelji koja je ovo doživjela. Ističe kako ovakvo ponašanje ruši povjerenje u crkvenoj zajednici.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene