Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se popis

SVE VIŠE KANDIDATA Evo tko je sve zainteresiran za Milanovićevo mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakim danom sve je više imena koja se spominju kao mogući kandidati za uskoro upražnjeno mjesto Zorana Milanovića. Ranko Ostojić i Tonino Picula službeno su najavili kandidature no u SDP-u se spominju i druga imena.

'Istaknut ću kandidaturu za predsjednika Socijal demokratske partije Hrvatske', potvrdio nam je Picula iz Strasbourga namjeru kandidature. Ne treba se, kaže odreći funkcije europarlamentarca.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

'Vjerujem da kao predsjednik SDP-a mogu još bolje obavljati svoj posao s pozicijom u Europskom parlamentu. Ne vidim da jedna pozicija isključuje drugu', kaže.

'Ja mislim da se SDP ne može voditi samo s Iblerovog trga. SDP prije svega treba otvoriti većem utjecaju ogranaka i članstva, a to se može podizanjem povjerenja najprije članstva, a onda i građana u SDP', rekao nam je.

Tako ne misli Zlatko Komadina kojeg je u prošloj kampanji za predsjednika stranke podupirao upravo Picula.

'Glavni grad Hrvatske je Zagreb, a ne Bruxelles', poručuje Komadina. On se ovoga puta neće kandidirati, za sada nikoga neće javno podržati.

'Ne bira se nasljednik u SDP-u nego budućnost SDP-a', kaže Komadina.

Javljaju se i novi kandidati. Mladi Osječanin Domagoj Hajduković kao i njegovi stariji kolege oglasio se putem Facebooka.

'Vidim stranku kao živi organizam u kojoj su ideali koji su nekad okupljali na tisuće mladih zaista važni i u kojem sukobljavanje razmišljanja i ideja jedino gura stranku naprijed, a ne nazad. To je moja vizija SDP-a i želim je predstaviti vama i otvoreno o njoj raspravljati s ostalim kolegama koji su se kandidirali i koji se misle kandidirati. Živjeli i neka najbolji pobjedi', poručuje.

No kandidatura bi moglo biti još. Spominje se Davora Bernardića koji navodno još razmišlja o svemu jednako kao i Rajko Ostojić. O kandidaturi, potvrđeno nam je, razmišlja i Orsat Miljenić. On je danas samo poručio kako nema komentara. Siniša hajdaš Dončić za sada je odustao od kandidature. I Tonino Picula očekuje više kandidata.

'Ja bi doista volio da pored mene i gospodina Ranka, kolege Ranka Ostojića, se javi još ljudi', kaže.

Predsjedništvo stranke sastaje se u četvrtak. Dogovorit će sastanak Glavnog odbora idući vikend kada bi trebao početi i službeni postupak kandidature. Bude li sve po planu SDP bi prvi krug izbora za predsjednika mogao imati već 12. studenog.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene