Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve nijanse crvene

Je li prva dama Hrvatske izabrala najbolju boju kostima za susret s Njezinim Veličanstvom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što odjenuti, kako se ponašati i još 101 sitnica čine protokol prigodom susreta s britanskom kraljicom Elizabetom II. Tako je stručnjakinja za protokol Milada Privora zamijetila 'ne baš najsretniji odabir' boje kostima prve dame Hrvatske.

Susret predsjednika Ive Josipovića s britanskom kraljicom Elizabetom II, ostao je zapažen i po znakovitom pogledu Njezinog Veličanstva u smjeru prve dame Hrvatske Tatjane Josipović, koja je za tu prigodu obukla - komplet crvene boje.

Pročitajte i ovo Nabava Pantovčak - 3 Nabava na Pantovčaku Novac, čini se, nije problem u Uredu predsjednika: Samo za rezano cvijeće izdvojeno 25.700 eura Slika nije dostupna Šou koji će pamtiti Nikad nećete pogoditi tko je skočio u kraljičinoj suknji!

>>Josipović i Elizabeta II. potvrdili odlične odnose dviju država

Za susret s britanskom kraljicom, odabir crvene boje 'nije najsretniji odabir', smatra Milada Privora, nekadašnja šefica protokola u Uredu predsjednika RH i predavačica na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.

'Sigurna sam kako je naš protokol kvalitetno obavio sve potrebne razgovore, dogovore i pripreme s predstavnicima protokola Nj. V. kraljice Elizabete II., no uz sve moguće boje, koje su mogle biti odabrane za komplet prve dame Tatjane Josipović, držim da crvena nije bio najsretniji odabir, tko god ga je predložio, jer to je tradicionalno boja kraljevske loze', kaže Milada Privora, stručnjakinja za protokol za Dnevnik.hr.

Ured Predsjednika: 'Sve je bilo po protokolu, prva dama je bila odjevena u kostim bordo, a ne crvene boje'

Milada Privora ističe kako je sam kroj kostima Tatjane Josipović 'bio prikladan figuri prve dame', a iz Ureda predsjednika kažu 'sve je bilo po protokolu'.

'Protokoli su međusobno kontaktirali i sve dogovorili, uvijek se pazi na sve detaje, a prigodom susreta s britanskom kraljicom Elizabetom II. sve su boje dozvoljene. Jedino se ne preporuča dolazak u crnom, a između ostalog, gospođa Tatjana Josipović bila je u bordo boji, a ne crvenoj', odgovoreno je na Dnevnik.hr-a iz Ureda predsjednika Josipovića.

>>FOTO Briga je za protokol: Kate Middleton obožava 'umirati' od smijeha!

Ipak, Privora smatra kako je crvena boja 'rezervirana za kraljevsku lozu'. 'Crvena boja je boja kraljeva i careva od davnina i pripada njima, bez obzira na nijansu', zaključuje stručnjakinja za protokol Milada Privora za Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene