Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježbanje kao lijek

Svaki oblik rekreacije je dobar za organizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra je za imunitet, miran san, vraćanje energije, ublažava stres. Ne radi se o tableti ili novom revolucionarnom cjepivu, već o rekreaciji. Očekuje nas još jedan sunčan i ugodan vikend. Liječnici savjetuju, provedite ga na zraku uz neki oblik tjelovježbe.

Na vodi ili kopnu. Na kotačima ili pješice. U hladu za one koji ne vole sunce, lagano za starije. Za svakoga drugačija, ali svima je rekreacija pun pogodak. 'Svaki trening da jednu dozu energije za slijedeći dan. Tijelo se probudi metabolizam bolje radi. Bolje spavaš bolje jedeš', smatraju oni koji se vole rekreirati.

Pročitajte i ovo Miro Bulj, gradonačelnik Sinja Privatne tužbe "Mojsijeva šlapa" mogla bi ga dovesti pred sud: Bulj tražio od kolega da mu skinu imunitet Obnovljena prometnica oko jarunskog jezera - 1 Na otvorenju Pogledajte novo ruho Jaruna: Stiže i velika novost

Baterije se lagano prazne s dolaskom jeseni i zime. Stručnjaci kažu da ih je najbolje napuniti redovitom tjelovježbom. Dobra je za sva životna područja. 'Čak i poboljšanje seksualne funkcije jer se poboljšava optok krvi pa direktno utječe i na to', kaže Mario Valentić, profesor kineziologije.

>> 'Poboljšava se seksualna funkcija, iako mnogi ne misle na to'

Kad stigne hladnoća, tu su dvorane i brojne vrste grupne tjelovježbe. Održavaju formu, ali i rješavaju stresa. 'Rekreacija je dobra za kardiovaskularni sustav, a definitivno i za psihu. Umjesto tablete za smirenje treba doći navečer na trening i izbaciti negativnu energiju. Spavat ćete kao beba', rekla je Suzana Ličina, fitness trenerica.

Redovita rekreacija spašava i od bolesti koje napadaju u ovo vrijeme prelaska s babljeg ljeta na hladnije dane. 'Treba nam nešto, a to je upravo možda jutarnje vježbanje. Ako ne vježbanje, onda šetanje - do posla prošetati, s posla prošetati to je taj dio koji svakako povećava imunitet', rekla je dr. Anđelka Počekaj, liječnica opće prakse. Sunčeve topline bit će, kažu prognostičari, još sljedeći tjedan. Šteta bi bilo ne iskoristi je za rekreaciju. Radi zdravlja ili samo iz zabave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene