Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra isplata treće rate duga mirovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak, 28. lipnja, isplatit će se treća rata obeštećenja za 299.910 umirovljenika kojima su već isplaćene prve dvije rate, a prvu će ratu dobiti i 20.028 korisnika obiteljskih i najviših mirovina koji su odabrali kraći model isplate.

Novac će se uplatiti izravno na tekuće račune i štedne knjižice članova Fonda ili će se isplatiti u poštanskim uredima putem Uputničkog naloga, ovisno o izboru umirovljenika. Uputnički nalog, kojeg su članovi Fonda prošli tjedan dobili na svoje kućne adrese, služi za gotovinsku isplatu sredstava na šalterima Hrvatske pošte, a vrijedi do 31. kolovoza 2007. godine. Ako članovi Fonda do tada ne podignu svoja sredstva trebaju se javiti u HPB Invest kako bi dogovorili način isplate.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade Slika nije dostupna Počela isplata treće rate duga

Na dan 15. lipnja 2007. u registru Umirovljeničkog fonda upisano je ukupno 474.476 članova Fonda koji ostvaruju pravo na obeštećenje, uključujući i nasljednike, od čega 36.142 čine novi članovi - korisnici obiteljskih i najviših mirovina.

Od 340.322 člana Fonda koji su odabrali kraći model isplate, 78 posto odabralo je isplatu obeštećenja na tekuće račune ili štedne knjižice, dok je 22 posto odabralo isplatu putem Uputničkog naloga, izvijestio je HPB Invest.

Sve dodatne informacije vezane uz Fond mogu se dobiti putem besplatnog telefona HPB Investa 0 800 800 5 ili za pozive iz inozemstva: 00385 1 66 10 225.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene