Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Šuker poručio je da je netko politikantski, kako bi prikrio produženje plana konvergencije, plasirao priču o izbjegavanju plaćanja poreza predsjednice Republike.


Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker poručio je da je netko politikantski, kako bi prikrio produženje plana konvergencije, plasirao priču da predsjednica Republike izbjegava platiti porez prebacivanjem novca koji je dobila za predsjedničku kampanju na račun HDZ-a, odakle će kasnije biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Vezani članci Crobarometar Crobarometar: Koliko su građani Hrvatske zadovoljni kvalitetom života? Pogledajte što je na vrhu, a što na dnu liste Slika nije dostupna Šuker optužio Vladu za politikanstvo

"Znalo se da će na Vladi biti produžen plan konvergencije te je jučer trebalo hrvatskoj javnosti servirati nešto sa čime će se građani zabaviti, a stvarne probleme ponovo gurati pod tepih", rekao je Šuker novinarima u Saboru.

Šuker: HAC nije ničija politička prćija

Podsjeća da je riječ o naknadi troškova kampanje te da je visinu naknade svojom odlukom utvrdila upravo Vlada.

"Taj novac ne može ići za nekakve privatne stvari pa prema tome taj novac je za pokriće kampanje. Ona tu nije donijela odluku za građana i za nekakvo njegovo trošenje, ona je donijela odluku za predsjedničkog kandidata. Onda bi Vlada trebala preispitati svoju odluku pa bi se po toj logici onda moglo postaviti pitanje odgovornosti Vlade. Ako oni kažu da to mogu isplatiti na građanski račun onda su oni kao isplatitelj dužni obračunati odmah porez na dohodak i uplati ga u državni proračun", pojašnjava Šuker.

Dodaje i da u Zakonu o porezu na dohodak "sve jasno piše".

"Mi recikliramo nekakvu temu za koju vrhovno tijelo za izbore u Hrvatskoj kaže da je OK. Dokle će netko građanima mazati oči sa nekakvim bedastoćama", pitao se Šuker.

Šuker i Linić 'ribaju' Marasa oko izlsaska iz recesije

SDP je u srijedu optužio predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović da je izbjegla plaćanje poreza prebacivanjem novca koji je dobila za predsjedničku kampanju na račun HDZ-a, odakle će kasnije biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Predsjednica je odgovorila da je "to podcjenjivanje inteligencije hrvatskih građana, koji jako dobro razumiju o čemu je riječ". "Od novca koji su sjeo na moj račun, koji je država dala za kampanju, ne želim ni jedne jedine lipe. To sam cijelo vrijeme govorila u kampanji i želim da taj novac ode u humanitarne svrhe, da bude doniran potrebitima", rekla je predsjednica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju