Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ročisšte

Suđenje Čačiću u Mađarskoj nastavlja se 21. lipnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treće ročište prvom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće s dvije poginule osobe u Mađarskoj 2010. bit će održano 21. lipnja na Županijskom sudu u Kapošvaru, doznaje se od Čačićeve glasnogovornice Ankice Mamić.

Suđenje je bilo odgođeno u travnju jer je prema Čačićevim riječima s više sudske instance zatražena provjera njegova diplomatskog i službenog statusa.

Mađarsko ministarstvo pravosuđa nedavno se, na zahtjev lokalnog suda, očitovalo da Radimir Čačić nije izuzet od kaznene odgovornosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

>> Čačić: Nisam ja odgodio ročište u Mađarskoj nego sutkinja

Čačić je ranije izvijestio da on osobno nije tražio nikakvu zaštitu imunitetom u sudskom procesu koji se protiv njega vodi u Mađarskoj, te kako želi da sudski proces "odradi" kao bilo koji drugi građanin.

Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza - Budimpešta svojim Chryslerom 300C naletio na škodu Fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter. Čačić je u obrani rekao da nije vozio prebrzo, ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle.(Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene