Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zatražena provjera diplomatskog statusa'

Čačić: Nisam ja odgodio ročište u Mađarskoj nego sutkinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimiru Čačiću do daljnjega je odgođeno ročište na mađarskom sudu zakazano za utorak 17. travnja.

'Sukladno informacijama koje sam usmeno primio od svog odvjetnika gospodina Zamecsnika, a vezano uz kazneni postupak koji se protiv mene vodi na Županijskom sudu u Kapošvaru u Mađarskoj, sutkinja navedenog suda obavijestila nas je da je s više sudske instance zatražena provjera mog diplomatskog i službenog statusa, i stoga je odgođeno ročište zakazano za utorak 17. travnja ove godine', stoji u priopćenju prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

'Kao što sam i ranije isticao, a što sam potvrdio i na zadnjem ročištu na kojem sam bio prisutan već kao prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske, u sudskom procesu sudjelovat ću kao i svaki drugi građanin i naravno poštivati sve odluke suda', tvrdi Čačić.

Prvi potpredsjednik Vlade kaže da će kao i uvijek do sad, o svim za javnost relevantnim informacijama, a vezano uz navedeni postupak, obavještavati hrvatsku javnost.

Zoltan Gal, odvjetnik Kataline Liptak koja je u nesreći izgubila muža i majku,  pretpostavljao je da se radi o Čačićevim obavezama. 'U srijedu popodne sam saznao da je rasprava odgođena, navodno zbog Čačićevih neodgodivih obveza', izjavio je Gal za Večernji list.

Odvjetnik Gal se nada da odgoda neće biti duga kako bi se proces mogao nastaviti i završiti.

>> Radimir Čačić: 'Nestašni dječak' ili uteg koalicije?

Zanimljivo je što se na tom odgođenom ročištu očekivala i presuda. Podsjetimo, Čačić je sudjelovao u prometnoj nesreći 8. siječnja 2010. u budimpeštanskom predgrađu Vecsés u kojoj se zabio u drugi automobil u kojem je poginulo dvoje ljudi. Čačić je izjavio da će napustiti politiku ukoliko ga proglase krivim.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene