Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razilaženja u iskazima svjedoka nisu riješena ni rekonstrukcijom.


Na sjeniku u Zaprešiću, gdje je pronađen pištolj kojim je Mladen Šlogar prema vlastitom priznanju ubio Ivanu Hodak, danas se sudskom rekonstrukcijom pokušalo utvrditi kako su policajci napravili očevid i priveli beskućnika Šlogara.

Vezani članci Slika nije dostupna Hodak: Karamarko je morao znati što se sprema mojoj kćeri Slika nije dostupna Krk: Pronađen ljudski kostur

Nakon očevida sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić kazao je da je prerano govoriti jesu li rekonstrukcijom razriješene nesuglasice iz današnjeg svjedočenja korisnika sjenika Vlade Pošte i troje policijskih službenika. Naime, iz iskaza svjedoka nije se moglo utvrditi tko je sve i kada ulazio u sjenik. Sigurno je da je detektiv Damir Rendulić na poziv druge dvojice policajaca došao u sjenik i pronašao dvije vrećice.

Kod jednog od njih u postaji je pronašao fascikl s pištoljem za koji se naknadno utvrdilo da je njime ubijena Ivana Hodak. No, iz svjedočenja se doznalo da je na sjeniku bila i crvena sportska torba. Korisnik sjenika Vlado Pošta rekao je kako je policajac Srećko Martinić otvorio torbu, no policajci su tvrdili da je nisu dirali niti nosili u postaju. Sudac Turudić upitao ih je na sudu kako je to moguće s obzirom da se u torbi mogla nalaziti primjerice droga.

>> Suđenje Šlogaru: Svjedoci se razilaze u iskazima

Zbog te, ali i sličnih manjih nepodudarnosti, zakazana je rekonstrukcija, nakon koje je sudac Turudić kratko kazao da još nije moguće govoriti hoće li se na taj način razriješiti svjedočke nesuglasice. Suđenje će se nastaviti 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih. Odvjetnička vježbenica Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja na današnji dan prošle godine u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju