Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se odluka

Visoki kazneni sud o žalbama na presudu Damiru Škari zbog silovanja: "Moj klijent nije bio na ročištu"

Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nepravomoćna presuda Damiru Škari - 2 Nepravomoćna presuda Damiru Škari - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nepravomoćna presuda Damiru Škari - 1 Nepravomoćna presuda Damiru Škari - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nepravomoćna presuda Damiru Škari - 3 Galerija 1/4 >>
Na Visokom kaznenom sudu održano je ročište vezano za slučaj Damira Škare, koji je prošle godine proglašen krivim za silovanje. Sud je saslušao argumente vezane za žalbu na nepravomoćnu presudu Škari.

Damir Škaro prošle je godine nepravomoćno proglašen krivim zbog silovanja. Dobio je dvije i pol godine zatvora. U utorak je Visoki kazneni sud odlučivao o žalbi na presudu, odnosno saslušao je argumente obrane na presudu, potvrdila nam je odvjetnica Damira Škare Sineva Vukušić. 

Visoki kazneni sud (VKS) saslušao je argumente stranaka, a očekujemo da će odluka biti donesena za mjesec do dva, odnosno sve bi se moglo odvijati od dva tjedna do mjesec-dva", rekla nam je odvjetnica. 

"Moj klijent nije bio na ročištu, nije bio ni obavezan doći, a tu je u Hrvatskoj, u Zagrebu", kazala je. 

Škaro je bivši čelnik AK-a Siget, bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač boksačke olimpijske medalje.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno je proglašen krivim zbog silovanja i seksualnog uznemiravanje svoje tajnice. Suđenje mu je počelo u rujnu 2020., kada je zanijekao krivnju.

Prema optužnici, silovanje je počinio u kolovozu 2019. 

Priču je pokrenula redakcija Provjerenog, kojem je žrtva zlostavljanja ispričala svoje potresno svjedočanstvo.

Za prvo kazneno djelo, spolno uznemiravanje, dobio je osam mjeseci, a za silovanje dvije godine. Sud mu je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora. U kaznu će mu se uračunati i period koji je bio u pritvoru, objašnjeno je tijekom izricanja presude.

Pročitajte i ovo Marija Pevčih Neuspjela razmjena Suradnici Navaljnog: "Američki i njemački dužnosnici rukovali su se s nama i obećavali, a nisu napravili ništa"

Škaro je osumnjičen za spolno zlostavljanje u prostorijama AK-a Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je žrtvina liječnica policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku 12. kolovoza 2019.

Škarina žrtva za emisiju Provjereno Nove TV opisala je način na koji ju je seksualno zlostavljao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene