Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPOVIJEST U PROVJERENOM

Damir Škaro proglašen krivim za silovanje

Aktualno Galerija Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Škaro izlazi na slobodu (Foto: Dnevnik.hr) Škaro izlazi na slobodu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Damir Škaro na slobodi (Foto: Dnevnik.hr) Damir Škaro na slobodi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Presuda Damiru Škari - 5 Presuda Damiru Škari - 5 Foto: Zeljko Puhovski/Cropix +8 Presuda Damiru Škari - 4 Galerija 1/13 >>
Damir Škaro, bivši HDZ-ovac i nekadašnji čelnik Autokluba Siget, nepravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora. Županijski sud u Velikoj Gorici proglasio ga je krivim za kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja zaposlenice na radnom mjestu.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici izrečena je nepravomoćna presuda Damiru Škari. Proglašen je krivim, dobio je jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije godine i šest mjeseci za silovanje i spolno uznemiravanje djelatnice AK-a Siget. 

Škaro se nije pojavio na izricanju presude. U sudnici je bila obitelj žrtve.

Javnost je bila isključena s obrazlaganja presude s obzirom na to da je i suđenje zbog zaštite žrtve bilo zatvoreno za javnost.

Priču je pokrenula redakcija Provjerenog, kojem je žrtva zlostavljanja ispričala svoje potresno svjedočanstvo.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo (Foto: Provjereno) Ekskluzivno za Provjereno Potresna ispovijest žene koja je Škaru prijavila za silovanje: "Sin mi je rekao: 'Mama, što nisam stariji da te zaštitim'''

Škaro mora platiti i 3787,90 eura troškova suda i vještačenja.

Za prvo kazneno djelo, spolno uznemiravanje, dobio je osam mjeseci, a za silovanje dvije godine. Sud mu je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora. U kaznu će mu se uračunati i period koji je bio u pritvoru, pojašnjeno je tijekom izricanja presude. 

Dio onoga što je žrtva proživljavala moglo se čuti od same sutkinje.

"Govorio joj je da ju noću sanja, da u snovima divlja i vrišti, pitao gleda li pornioće, stavljao ruku na koljena, dirao ju po nogama i stražnjici, a obzirom da je micala ruku i govorila da to ne čini govorio je i da je hladna prema njemu, i da je frigidna....", kazala je predsjednica sudskog vijeća Sandra Kantolić.

Obrana Damira Škare najavila je da će se žaliti na presudu. Odvjetnica žrtve Mirela Alerić Puklin izjavila je da su zadovoljni presudom.

"Mi smo zadovoljni, smatramo da je sud utvrdio sve relevantne okolnosti ispravno, izveo pravilan zaključak i zadovoljni smo osuđujućom presudom", rekla je.

Sineva Vukušić, odvjetnica Damira Škare, kazala je: "Sud nije potpuno utvrdio činjenice na koje je obrana upirala od početka i koje idu u korist okrivljeniku pa je po nama činjenično stanje pogrešno utvrđeno i to su okolnosti na koje će obrana iznijeti žalbu".

Priča se počela odmotavati nakon Provjerenog

Priča o Škari počela se odmotavati nakon što je žrtva ekipi Provjerenog ispričala šokantne detalje događaja, a Škaro je nakon toga podnio kaznenu prijavu protiv novinara i urednice emisije.

Škaro je osumnjičen za spolno zlostavljanje u prostorijama AK-a Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je žrtvina liječnica policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku 12. kolovoza 2019.

Škarina žrtva za emisiju Provjereno Nove TV opisala je način na koji ju je seksualno zlostavljao. "Onda mi je rekao da nemam zašto govoriti da prekine, da će raditi što hoće", ispričala je te dodala da joj je rekao: "Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te."

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) DETALJI OPTUŽNICE Optužen za silovanje: Vještačenjem pronađen DNK Damira Škare na haljini i donjem rublju žrtve

"Tog dana kad sam otišla doktorici, koja je prijavila policiji, odmah ujutro u 2:50 stigla mi je njegova poruka", ispričala je žrtva. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene