Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedena je

FOTO "Izvan sebe smo, kitili smo bor, a onda ih je izbola": Otkrivena pozadina napada u kojem su ranjeni socijalna radnica i dvoje korisnika

Žena koja je nožem izbola tri osobe privedena je u prostorije varaždinske policije, a ozlijeđeni su prevezeni u OB Varaždin.

Žena (37) u utorak oko 10:10 u prostoru kuhinje u prenoćištu za beskućnike u Varaždinu nožem je ozlijedila tri osobe. Ozlijeđeni su dobi od 31, 42 i 52 godine, a napadačica im je nanijela ubodne rane, javlja policija.

Pročitajte i ovo Screenshot Ukrali Božić VIDEO Uhićeni otmičari: Kidnapirali Isusa i sve snimili, za akciju imali zanimljivo objašnjenje

Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Navedena je privedena u prostorije PP Varaždin te je u tijeku kriminalističko istraživanje i očevid na mjestu događaja.

O incidentu se oglasio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj

"Grad Varaždin zajedno sa Zavodom za socijalni rad – područnim uredom Varaždin i Udrugom Novi put koja upravlja prenoćištem, želi osobama koje su se našle u nezavidnoj situaciji beskućnika pružiti što bolje uvjete. Dosad smo imali lijepa iskustva u druženju s korisnicima posebno u blagdansko vrijeme. Nažalost, sve nas je neugodno iznenadio događaj u kojem su nastradale tri osobe. Nadam se da će se brzo oporaviti te da će Prenoćište i dalje ispunjavati svoju svrhu i biti sigurno mjesto za sve osobe kojima je takvo mjesto neophodno. Zaposlenicima Udruge Novi put koji se brinu o beskućnicima izražavamo podršku te smo uvjereni da će unatoč ovom incidentu nastaviti svoj plemeniti rad", stoji u izjavi poslanoj medijima.

Pročitajte i ovo Doček Hrvata iz Gaze Traže hitan otpis troškova Hrvatski državljani iz Gaze sami su platili troškove evakuacije: "Riječ je o vrlo visokim iznosima, prepušteni su sami sebi"

Pozadina napada

Žena, za koju se neslužbeno doznaje da ima psihičkih problema, ubola je nožem 31-godišnju socijalnu radnicu u rame, a potom štićenike 42-godišnjaka i 52-godišnjaka, jednog u vrat, a drugog u trbuh.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbačeno tijelo Strašan zločin u susjedstvu: Šetači pronašli ljudske kosti, velika potraga za 38-godišnjim ubojicom

Kako doznaje Regionalni tjednik od predsjednika Udruge Novi put, koja upravlja prenoćištem Nikole Dugandžića, ništa na to nije upućivalo.

"Žena je kod nas mjesec i pol. Svi zajedno prijepodne su izrađivali božićne ukrase i kitili bor. Ničim izazvana, žena je učinila to što je učinila. Izvan sebe smo. Trebali smo imati ručak s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem, svi zajedno štićenici i mi članovi udruge. Jednostavno ništa nije upućivalo na to da će se to dogoditi", rekao je Dugandžić za lokalni medij.

Operirano dvoje ozlijeđenih

Prema najnovijim informacijama, djelatnica prenoćišta zadobila je površinsku ranu i otpuštena je iz bolnice. Dvije su osobe operirane nakon što su zadobile ubod u vrat odnosno trbuh, no izvan su životne opasnosti, izjavio je ravnatelj bolnice Damir Poljak.

Ministar: "Nije bilo nepravilnosti"

Ministar rada i socijalne skrbi Marin Piletić komentirao je ovaj slučaj te rekao da su nadležne inspekcije bile u obilasku te utvrdile da nema nikakvih nejasnoća ni nepravilnosti u radu varažinske socijalne službe. 

"Imamo neka neslužbena saznanja o tome što se dogodilo, ali policija treba završiti svoj posao", rekao je ministar novinarima u Virovitici.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene