Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bdijenje protiv deložacije

Policija može doći bilo kada - neizvjesnost svima najteže pada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negdje tijekom noći do obitelji je došla informacija da je policija spremna i da bi negdje u zoru mogla krenuti u akciju deložacije.

Stotinjak građana, obitelj i prijatelji te brojni aktivisti i noć sa ponedjeljka na utorak su probdjeli u dvorištu obitelji Cvjetković ne bi li spriječili njihovu deložaciju.

Iako je riječ o deložaciji koja neće biti najavljena, među njima se te noći i utorak ujutro pronijela informacija da su policijske snage spremne i da su krenule prema Bukovcu.

Kao i svaku noć proteklih tjedan dana i sinoć se tu bdjelo i pazilo, činilo se sve da deložacije ne dođe. Negdje tijekom noći do obitelji je došla informacija da je policija spremna i da bi negdje u zoru mogla krenuti u akciju deložacije. Vijesti su se brzo proširile, svi oni koji su bili u dvorištu nazivali su svoje prijatelje tako da je do zore došlo još više ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka ih deložacija DRAMA U ZAGREBU - I ako dokažu da duga nema, kuću im neće vratiti Slika nije dostupna Otkriveni propusti VIDEO Zagrebačkoj 9-članoj obitelji kuća ovršena iako nema dokaza o dugu

Obitelj, prijatelji, ali i potpuni neznanci još su jednom udruženim snagama obranili dom obitelji Cvjetković.

'Ne damo Bukovac! Ne damo Bukovac!' vikali su okupljeni.

'Mi smo ovdje u jednom ili drugom postavu već od zadnjeg pokušaja deložacije prije nekih tjedan dana i namjeravamo ostati do daljnjega. Dakle imamo raspored, izmjenjujemo se, uvijek je ovdje jedna ekipa', kazao je Ivan Sinčić iz Živog zida.

Jozefina Čivrag, susjeda, kazala je pak kako za čuvanje kuće obitelji Cvjetković od poslodavca traži slobodne dane.

'Tražim slobodne dane, koje imam, koje sam trebala provesti u odmoru, ali ja tražim za ovakvu prigodu', kazala je.

'Podrška stiže sa svih strana! Ne damo dom obitelji Cvjetković!'

Ojačali su i barikade na ulazu u dvorište, sada se u krug kuće može doslovce jedino preko ograda iz susjednih dvorišta. Nakon nekoliko sati velike nervoze i neizvjesnosti postalo je jasno da deložacije danas ipak neće biti. Od 16. Ožujka kada je doneseno rješenje deložacija može biti bilo kada. Riječ je o deložaciji koja neće biti najavljena. Policija može doći u bilo koje doba dana i noći i upravo ta neizvjesnost ono je što najteže pada svima na Bukovcu.

U krug kuće i u utorak navečer moglo se ući samo preko susjednih dvorišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene