Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stotine tisuća hodočasti u marijanska svetišta, preminuo hodočasnik u Sinj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U marijanskim svetištima diljem Hrvatske okupit će se tradicionalno na blagdan Velike Gospe veliki broj hodočasnika. Jedan je hodočasnik preminuo na putu prema svetištu u Sinju.

Od posljedica srčanog udara kod Dugopolja je preminuo 49-godišnji muškarac. Muškarcu je naglo pozlilo te je ubrzo nakon toga preminuo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjernici pješačili u Mariju Bistricu Slika nije dostupna Bozanić vodio misu za Veliku Gospu

Hodočasnik je bio na putu prema marijanskom svetištu u Sinju, gdje se danas na proslavi blagdana Velike gospe očekuje i do 100 tisuća ljudi.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 11 sati predvodit će središnje euharistijsko slavlje u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će središnje euharistijsko slavlje u Sinju nakon svečana ophoda s Gospinom slikom koje počinje u 9,30 sati. 

Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodit će svečanu misu u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu u 10 sati, a na kraju mise blagosloviti će novi kip aljmaške Gospe od Utočišta, koji je postavljen na prostoru, na kojemu je, do razaranja u Domovinskom ratu, stajala stara crkva Gospe od Utočišta.

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodit će središnje misno slavlje i hodočasničku procesiju s likom Gospe Trsatske u 18,30 sati u trsatskom perivoju. Svečanu misu u svetištu Majke Božje od Krasna u 11 sati predvodit će gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Velika Gospa dan je svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Katolička crkva je to vjerovanje potvrdila kao svoju dogmu. Proglasio ju je papa Pio XII. 1950. godine, a potvrdio Drugi vatikanski koncil. Blagdan se slavi u velikom broju država, a u Hrvatskoj je taj dan državni blagdan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene