Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO NAS ČEKA DO KRAJA TJEDNA?

Pogledajte kad će popustiti hladnoća i gdje bi moglo biti dosta snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoalarm je za srijedu izdao narančasto upozorenje za cijelu Hrvatsku, zbog niskih temperatura koje se očekuju.

Niske temperature zavladale su proteklih dana cijelom Hrvatskom. Ono što nas čeka do kraja tjedna jest, najjednostavnije rečeno, nastavak zime. Ipak, u četvrtak i petak bit će nešto toplije, uvjetno rečeno, jer će temperatura i dalje ostati ispod siječanjskih prosjeka, ali minusi barem neće biti tako izraženi kao dosad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Opasno vrijeme VIDEO Pogledajte video bure u dalmatinskom mjestu! DHMZ: Očekuju se udari do 150 km/h

I u srijedu ćemo se nalaziti u polju povišenog tlaka zraka, ali neće biti potpuno stabilno pa bi moglo biti povremenih slabih oborina. Jutro će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, samo će na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčano. I u srijedu bi moglo biti snijega, i to najvjerojatnije na istoku i krajnjem jugu, a uz obalu bi se mogao stvoriti tanji snježni pokrivač.

Na Jadranu će u srijedu i dalje biti bure, većinom umjerene, jedino će još podno Velebita biti i jaka. Najniža jutarnja temperatura bit će od -15 do -10, na moru između -6 i 1. U središnjim krajevima i u drugom dijelu dana bit će djelomice sunčano. Najviša temperatura ostat će ispod nule, uglavnom oko -4.

Na istoku će poslijepodne biti sunčanije. Puhat će jugozapadnjak, a temperatura će se kretati od -5 do -2.

Bura će na sjevernom Jadranu prema kraju dana oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Jedino na krajnjem jugu ostaje ostaje oblačnije pa bi ondje moglo biti i susnježice ili snijega. I ondje će buru zamijeniti jugozapadnjak, a temperatura će biti do najviše 5 stupnjeva.

Meteoalarm je za srijedu izdao narančasto upozorenje za cijelu Hrvatsku, zbog niskih temperatura koje se očekuju.

Predah od hladnoće očekuje nas već u četvrtak i petak. U četvrtak oblačnije s kišom, u gorju i snijegom. Oborine će u petak biti češće, a u višim predjelima se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača. Uz ovako niske temperature kiša se može lediti u dodiru s tlom.

I na Jadranu će u četvrtak i petak biti toplije, ali i nestabilnije. Kiša će prvo padati na sjevernom dijelu, a zatim će se tijekom petka proširiti i na ostatak obale, ponegdje bi mogla biti i obilnija. Do subote će biti i umjereno i jako jugo.

Dakle, jako hladno jutro čeka nas još u srijedu, a prije vikenda će se naoblačiti pa će petak proći u znaku oborina. U nizinama će biti kiše, a u višem gorju i snijega. A koliko će ga pasti pratite u našim idućim prognozama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene