Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U petak ujutro

Stjuardese Croatia Airlinesa kreću u štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak u šest sati ujutro 160 stjuardesa i stjuarda Croatia Airlinesa kreće u štrajk koji će trajati sve do potpisivanja za njih povoljnijeg kolektivnog ugovora.

Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova rekla je kako žali zbog neugodnosti koje će putnici imati,no dodala je kako se oni ne bore za veća prava već za zadržavanje postojećih.  Dodaje da će se, prema neslužbenim informacijama, danas održati novi krug pregovora Uprave i sindikata te da je još uvijek moguć dogovor i otkazivanje štrajka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na letovima Croatie Airlines - nude strana vina Croatia Airlines promovira strane proizvode Slika nije dostupna Nema stradalih U zrakoplov CA u jednom danu dvaput udario grom

A zaposlenici su se odlučili na štrajk jer se donošenjem novog pravilnika o radu i odluke o dnevnicima i paušalima osnovna plaća želi smanjiti 10 posto, dnevnice za 30 posto, ukinuti naknada za obroke, smanjiti broj dana godišnjeg odmora i naknada za bolovanje te ukinuti regres, jubilarne nagrade i solidarna pomoć. Vodstvo sindikata Uprave tvrtke kaže da je prosječna plaća kabinskog osoblja u rujnu 2009. iznosila 5364 kune, što je najniži prosjek u CA, dok je prosječna plaća u tvrtki iznosila 8616 kuna.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene