Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove vremenske neprilike

Nova oluja: Jadran ponovno na udaru vjetra i obilne kiše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jugo koje je već izazvalo prve probleme u trajektnom prijevozu jača i do jutra će postati olujno.

Zbog jakog juga u prekidu katamaranske linije na riječkom području, katamarani Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Vis i trajekt Valbiska-Lopar. Tijekom noći očekuje se jačanje do 55 čvorova, a iz splitske Jadrolinije su nam rekli kako prate prognozu te će odluke o intervencijama u trajektni prijevoz donositi ovisno o situaciji.

'Očekuje se i obilna kiša koja će se zaustaviti u gorskim predjelima tako da će olujno jugo zaobići unutrašnjost Hrvatske', rekla nam je meteorologinja Nove TV Ana Bago.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

>> Sljedećih 7 dana: Južina, kiša pa snijeg...

'U petak će kiša zahvatiti i unutrašnjost zemlje, a u noći na subotu s dolaskom sjeverca jako će zahladiti pa će kiša prijeći u snijeg, kojeg može biti i u nizinskim područjima', rekla nam je Ana.

Na sjevernom Jadranu će se jugo u petak pretvoriti u jaku i olujnu buru koja će se tijekom dana širiti i prema Dalmaciji. Temperature će u subotu i nedjelju osjetno pasti, barem 10 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene