Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prolom oblaka

Upozorenja za cijelu zemlju: Na Jadranu više od 1000 munja u 120 minuta, stižu obilna kiša i olujna bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša će mjestimice biti obilna, osobito krajem dana i u noći, ponajprije na Jadranu i u područjima uz Jadran, najavio je DHMZ.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, u drugom dijelu dana na zapadu u okretanju na umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno do jako jugo, a navečer i u noći na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

DHMZ je izdao i upozorenja - žuta i narančasta za cijelu zemlju. Meteoalarm je pak za dio obale izdao crveno upozorenje. 

Obilna kiša već je noćas pala u dijelu Dalmacije. Prema podacima mreže Pljusak.com, 64 litre po kvadratnom metru pale su u Starigradu Paklenici.

Oko Biograda na Moru, Dugog otoka i Ravnih kotara također je već bilo nevremena. Detektirano je preko 1000 munja u 120 minuta. Neverini su se potom nastavili kretati put jugoistoka, piše Dalmacija danas.

Na velike količine kiše upozorava i Istramet.

Velika količina kiše u kratkom roku lokalno može uzrokovati urbane i bujične poplave, pa budite oprezni. U svakom slučaju, ovoj sušnoj godini početak listopada će popraviti vodene rezerve. A vegetaciji će, iako se već priprema za zimski san, kiša i u ovom razdoblju svakako dobro doći, upozorio je u vremenskoj prognozi i Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

U srijedu navečer na kopnu će zapuhati sjeverac, a hladan kontinentalni zrak otpuhat će ljeto, pa će u nastavku tjedna, ali i u onom sljedećem, najvjerojatnije trebati prilično topla odjeća. Nakon dosadašnjih 25 - 26, od četvrtka će biti maksimalno 15, a često i koji stupanj manje. Osjet hladnoće usto će pojačavati i povremeno jak sjeverni vjetar.

Sljedeće dane će i na Jadranu obilježiti promjenjivo, povremeno kišovito i hladnije vrijeme. Neće biti hladno kao na kopnu, ali će zato biti burno i vjetrovitije. U srijedu navečer na sjevernom dijelu zapuhat će jaka bura, koja će se potom širiti prema jugu i čini se, uz tek kraće prekide puhati i idućih dana. Pritom bi moglo biti i orkanskih udara.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene