Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE OPREZNI I SLIJEDITE SAVJETE

Hrvatsku zahvatio toplinski val: Temperature idu i iznad 35 stupnjeva, a lakše neće biti ni noću... Doznajte kad stiže ugodnije vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je toplije, a pred nama je toplinski val koji će naše krajeve zahvatiti u srijedu te će trajati do petka s onim najvišim temperaturama u četvrtak. To će negdje iznositi i više od 35 stupnjeva.

Ujutro bi mjestimice u unutrašnjosti moglo biti magle kao i proteklih dana. Jutro će biti većinom sunčano i svakako dosta toplo, uz 20 stupnjeva na kontinentu do čak 25, 26 stupnjeva, koliko se može očekivati u Dalmaciji. Na moru će puhati većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

U središnjoj Hrvatskoj u srijedu će biti sunčano, čak i vruće. Temperatura će premašiti 30 stupnjeva, a nerijetko dosegnuti i 33, 34 stupnja.

Malo manje vruće bit će u Slavoniji, no također će biti više od 30 stupnjeva, uz obilje sunca te bez nekog značajnijeg vjetra.

Vedro će prevladavati i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, 30 stupnjeva u gorju te čak 34 stupnja na moru. Manje vruće bit će na otocima. Tu se ipak i lakše diše uz nešto vjetra, puhat će bura i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji će nebo biti vedro, a temperatura visoka, osobito u zaleđu. No ni na obali neće biti mnogo niža. Očekuje se većinom 33 do 35 stupnjeva. Na moru će puhati bura i sjeverozapadnjak.

Temperatura mora uglavnom je između 23 i 26 stupnjeva, a UV indeks u srijedu će u cijeloj zemlji biti visok.

U drugoj polovici tjedna čeka nas prije svega vrhunac toplinskog vala. Čini se da će najtoplije biti u zapadnim kopnenim krajevima, gdje će temperatura sredinom dana i poslijepodne prelaziti i 35 stupnjeva. Navečer i u noći na petak prolazno su mogući pljuskovi i grmljavina. Bit će i sparno, dok nas ugodnije vrijeme čeka za vikend. Već će petak biti povoljniji, no svakako će ugodnije biti prema suboti kad se i noćna temperatura malo spustiti, pa će biti ljepše spavati.

Na Jadranu će svih ovih dana prevladavati sunčano, bit će dosta vruće, a vrlo toplo i noću, zbog čega će iduća dva-tri dana biti prilično neugodna. Srećom, možda malo pomogne bura. U srijedu i četvrtak bit će slaba i umjerena, a pojačat će u petak.

Pijte dovoljno tekućine, ne izlažite se nepotrebnim naporima sredinom dana i poslijepodne, rashladite se u moru ako imate priliku i držite se hlada jer oblaka baš neće biti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene