Eksplozija u rafineriji (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Eksplozija u rafineriji (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U utorak navečer, oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu. Prema najnovijim informacijama požar koji je nastao nakon eksplozije je lokaliziran, a u eksplozijiji ozlijeđeno najmanje osam ljudi. Svi su hospitalizirani i izvan životne opasnosti. No eksplozija je preplašila stanovnike u Slavonskom Brodu.


Kako doznajemo od vatrogasaca iz Slavonskog Broda primaju jako puno poziva uznemirenih građana koji su čuli eksploziju.

Vezani članci Slika nije dostupna U Slavonskom Brodu potpisan ugovor koji bi trebao biti prvi korak prema rješenju onečišćenja zraka Rafinerija (Foto: Srpskainfo) Katastrofične fotografije: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Rafinerije nafte u Brodu

"Ja sam iz Slavonskog Broda, svi smo se pozatvarali u kuće i strah nas je izaći van, ne želimo riskirati. Užasnuti smo. Čekamo daljnje informacije", napisala je jedna naša čitateljica.

Gradonačelnik Mirko Duspara poručio je da nema mjesta za paniku, a održan je i sastanak kriznog stožera brodsko-posavske županije. Nakon sastanka gradonačelnik je ponovio kako nema potrebe za panikom, te kako je Slavonski Brod ponudio pomoć oko zbrinjavanja ozlijeđenih, ali su iz Bosanskog Broda rekli kako za to nema potrebe.