Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ishod je mogao biti koban

Život mu spasio pripadnik civilne zaštite koji je nosio obrok: Muškarac na Banovini doživio moždani udar, pao i na debelom minusu ostao ležati na podu

Ulaz u Glinu
Ulaz u Glinu Foto: Sara Kekuš/DNEVNIK.hr
Zlatko Jurlina iz Civilne zaštite Grada Zadra koji već danima pomaže stanovnicima Banije nakon razornog potresa jutros u 11:20 je spasio život čovjeku u zabačenom selu Marinbrod koji je tijekom doći doživio moždani udar i ostao ležati u donjem rublju na podu kuće. Temperatura je bila debelo ispod nule, a peć mu se ugasila.

Da nije bilo Zlatka, gospodin ne bi preživio. Sad se oporavlja u sisačkoj bolnici.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Ilustracija Niz naknadnih udara Snažan potres na granici Kine i Kirgistana: Ima ozlijeđenih, oštećeni su kuće i vlakovi

Razgovarali smo s voditeljem zadarske civilne zaštite, Matom Lukićem, koji nam je kazao kako je gospodin Zlatko Jurlina najstariji pripadnik te jedinice već je pred mirovinom, a današnja situacija ga je potresla.

"Pleter dostavi obroke u Glinu, a mi ih dalje razvozimo u sela u koja nitko ne zalazi. Tim ljudima smo najbolja vijest dana. Zlatko je danima tamo dolazio i već je navikao da ga ovaj gospodin čeka ispred kuće, no danas ga nije bilo i odmah je posumnjao da nešto nije dobro. Našao ga je u kući i pokušavao ga oživjeti dok nije došla pomoć", opisao nam je Lukić te dodao kako se gospodin, srećom, izvukao, no Jurlina je potresen i sutra će biti zamijenjen na terenu.

Da nije bilo Jurline i Civilne zaštite, ishod je mogao biti koban. Lukić ističe da su to zabačena sela u koja nitko ne zalazi. Kuće su jedna od druge udaljene kilometrima, do nekih ne vode ni ceste, a gospodin koji je doživio moždani udar nema nikog svog.

Lukić ističe da je zadarska Civilna zaštita u Banovini na poziv Grada Gline i općine Topusko te da će biti tamo dok ih budu trebali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene