Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pogibije dječaka

Stanovnici Turnja poručili vlastima: "Dok ne vidimo pomake, ne mičemo se. Ne zanimaju nas sastančenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Turnja već drugi tjedan prosvjeduju protiv kamiona i prebrzog prometa kroz njihovo naselje.

Prosvjedovat će, kažu, svake nedjelje dok se na državnu cestu D1 ne promjeni regulacija prometa i postave kamere te što prije realizira zaobilaznica.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 PROSVJED U TURNJU Mještani koji žive uz "dionicu smrti" najavili - iduće nedjelje blokiramo cestu!

Naime, prosvjedi su počeli zbog pogibije 10-godišnjeg dječaka u naletu kamiona 12. listopada. A roditelji upozoravaju da je 540 školske i vrtićke djece svakodnevno ugroženo, jer su i škola i vrtić uz samu cestu.

Ministarstvo prometa obećalo je izgradnju zaobilaznice oko 2020., što je mještanima neprihvatljivo.

''Dok god ne vidimo neke pomake da se počelo raditi na cesti za zaobilaznicu, pomaka nema, mi ćemo šetati tu, ne zanimaju nas sastančenja, dogovori to nas ne zanima'', rekla je Nataša Lemić, potpredsjednica roditeljskog vijeća.

''Odustali smo do ležećih policajaca, ali tražimo kamere i ograničenje brzine, zaštitne ograde od škole pa do autobusne stanice'', rekla je Ivana Pregelj, predsjednica vijeća roditelja osnovne škole Turanj.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene