Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 minuta od Trga bana Jelačića

Plaćaju sve račune, ali vode i dalje nemaju: "Ovo nije blizu metropole. Ovo je selendra"

Aktualno Galerija Melita Budak i Dina Ćevid, reporterka Nove Tv Melita Budak i Dina Ćevid, reporterka Nove Tv Foto: DNEVNIK.hr Melita Budak Melita Budak Foto: DNEVNIK.hr +0 Dina Ćevid, reporterka, Nove TV Galerija 1/3 >>
Stanovnici Dankovca dva desetljeća čekaju priključak na vodu. Iako žive na udaljenosti tek 20-ak minuta od glavnog zagrebačkog trga, njihov je život daleko od onoga kakav bi trebao biti u metropoli. Voda je stigla do kuća, ali u kuće - još uvijek ne.

Udaljeni su svega desetak kilometara od centra Zagreba, plaćaju sve doprinose, ali stanovnici Dankovca još uvijek nemaju svoju vodu. Dobivaju je putem cisterne jednom mjesečno, a u reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid su rekli kako u obećanja političara teško više vjeruju. 

Mještani godinama slušaju obećanja da će voda stići, ali jedino što im stiže su cisterne i računi. Moraju se snalaziti za osnovne životne potrebe.

"Teško je, uvjeti su kakvi jesu, snalazimo se. Da je lako, nije nikome", rekla je Melita Budak iz Dankovca. "Ja trenutno šparam novac gradu Zagrebu da ne plaća cisternu pa vučem vodu sa hidranta."

Melita Budak i Dina Ćevid, reporterka Nove Tv Dina Ćevid, reporterka, Nove TV (Foto: DNEVNIK.hr)

Pokazala je šaht koji u blizini njene kuće stoji već desetak godina, ali bez svrhe. "Možda je do sada već istrunuo koliko tu stoji."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država pomaže gradu s pola milijarde Filipović pozvao Tomaševića da odustane od poskupljenja vode: "Sve to čine radi uredbe koja još neće stupiti na snagu"

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je najavio da će voda u Dankovec stići kroz nekoliko mjeseci iako je već ranije najavljeno da će doći u 2022. Mještanima je zato teško vjerovati u obećanja političara.

Gospođa Budak nije jedina, u njenom susjedstvu je još stotinjak kućanstava koja vodu dobivaju preko cisterni, a iz Grada su sada pak najavljena nova poskupljenja vode.

"Mi i inače pijemo najskuplju vodu u Zagrebu. Nas kubik košta barem 30 kuna jer ja vode bez struje nemam kao i svi ovdje", rekla je.

Melita Budak i Dina Ćevid, reporterka Nove Tv Dina Ćevid, reporterka, Nove TV (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelniku je poručila da žele već jednom postati metropola jer život koji trenutno žive na to nimalo ne nalikuje.

"Selendra", zaključuje.

Voda koju uzima iz hidranta je tehnička, a je li pogodna za piće Budak ne zna. "Pijemo je već tri mjeseca i još smo živi."

Pročitajte i ovo Poskupljenja - 4 Novi udar na džepove Oštre reakcije na najavljena poskupljenja: "Ne možete naplaćivati vodu i odvodnju, a imate stare cijevi"

Tomašević je pozvan da dođe u Dankovec odgovoriti na pitanja reporterke Dnevnika, ali iz Grada su poziv - odbili.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene