Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država pomaže gradu s pola milijarde

Filipović pozvao Tomaševića da odustane od poskupljenja vode: "Sve to čine radi uredbe koja još neće stupiti na snagu"

Od Nove godine vodovodi u Hrvatskoj ipak neće plaćati svu vodu koju zahvate, nego i dalje samo isporučenu količinu.

Za Dnevnik Nove TV potvrdili su to iz Vlade i pozvali gradonačelnika Tomaševića da odustane od poskupljenja vode u Zagrebu. Uredba o naknadi za korištenje voda dio je direktive Europske Unije i odgađa se do 2024. godine. Usprkos novoj odluci Vlade, Grad Zagreb od poskupljenja ne odustaje.

O poskupljenju vode u glavnome gradu za Dnevnik Nove TV u ime Vlade oglasio se Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, a u ime Grada glasnogovornica Dinka Živalj.

"Paradoksalno je da Vlada s više od pola milijarde kuna pomaže Gradu Zagrebu u okviru paketa mjera, a sve se to odnosi na cijenu električne energije, a da istovremeno Grad Zagreb najavljuje povećanje cijene vode za 20 posto. Sve to čine radi uredbe koja neće stupiti na snagu od 1. siječnja 2023. godine", rekao je Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija RASTU CIJENE I NEZAPOSLENOST Poskupljenje hrane moglo bi ponovo razbuktati nemire na tom području: Nedostaju mlijeko, šećer, brašno...

Pozvao je gradonačelnika Tomaševića da odustane od najavljenog poskupljenja vode. "Od svih uprava vodovoda očekujemo da koriste europska sredstva kako bi radila na tome da vodovodna mreža bude što kvalitetnija i da bi ti gubici bili što manji", dodao je.

Glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj osvrnula se na poruke iz Vlade.

"Ako Vlada odustane od primjene te uredbe, za taj ćemo dio umanjiti poskupljenje. Znači, ono će biti oko 15 posto, a ne onda oko 20 posto“, rekla je.

Pročitajte i ovo Poskupljenja - 4 Novi udar na džepove Oštre reakcije na najavljena poskupljenja: "Ne možete naplaćivati vodu i odvodnju, a imate stare cijevi"

Na pitanje novinara na što se odnosi tih 15 posto, odgovorila je da je riječ o drugim troškovima, inflaciji, troškovima materijala i radova.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene