Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Zbog jakog vjetra autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, a problema ima i na drugim cestama, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Ilustracija Hoće li gužve napokon biti manje? Započinje projekt gradnje trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombiji viši od 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, a u priobalju puše bura. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni i poledica.

Baranjski most za nigdje - 3 Znate li koji je most najduži u Hrvatskoj? Tijekom izgradnje promijenila se četiri premijera, ali dosad nije vodio - nikamo

Usporeno se vozi na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru istoka te kod čvora Ivanja Reka u smjeru Bregane.

Na autocesti A7 Rupa - Rijeka zatvoren je izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na Jadransku magistralu (DC8) za Pulu/Opatiju i Matulje.

U pomorskom prometu nema poteškoća.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju