Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDSS-a, Vojislav Stanimirović, izjavio je danas kako SDSS ne bi zadovoljilo mjesto ministra europskih integracija koje je, kako je rekao, SDSS-u ponuđeno, već isključivo jedno od potpredsjedničkih mjesta u Vladi.


SDSS je na izborima za Hrvatski sabor dobio tri zastupnička mandata, a u najavljenim pregovorima s mandatarom Ivom Sanaderom ustrajat će u zahtjevu da sudjeluje u Vladi, potvrdio je danas Stanimirović nakon sjednice ZVO-a u Vukovaru.

Vezani članci Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo" Kamere uhvatile Beroša i Božinovića u razgovoru o premijeru - 1 Beroš i Božinović zaboravili isključiti mikrofone, poslušajte razgovor prije sastanka s premijerom: "Nije ti on sretan kad dovodiš..."

"Tražit ćemo i nekoliko mjesta državnih tajnika i savjetničkih
mjesta", naveo je Stanimirović. Dodao je kako će među glavnim zahtjevima biti rješavanje statusa bivših radnika "Borova" koji su radili u toj tvrtki u tijeku srpske okupacije Vukovara.

Kako je rekao Stanimirović, SDSS očekuje da i u novoj Vladi zadrži resore pomoćnika ministara u policiji, prosvjeti i obrazovanju, kulturi i pravosuđu na koja srpska zajednica ima pravo u skladu s Vladinim Pismom namjere iz 1997.