Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDSS-a, Vojislav Stanimirović, izjavio je danas kako SDSS ne bi zadovoljilo mjesto ministra europskih integracija koje je, kako je rekao, SDSS-u ponuđeno, već isključivo jedno od potpredsjedničkih mjesta u Vladi.


SDSS je na izborima za Hrvatski sabor dobio tri zastupnička mandata, a u najavljenim pregovorima s mandatarom Ivom Sanaderom ustrajat će u zahtjevu da sudjeluje u Vladi, potvrdio je danas Stanimirović nakon sjednice ZVO-a u Vukovaru.

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Ili biramo put prema zdravlju i ukidanju ograničenja ili put prema hospitalizacijama i dodatnom broju preminulih'' Slika nije dostupna Stanimirović: Cijena otkupa stanova znat će se idući tjedan

"Tražit ćemo i nekoliko mjesta državnih tajnika i savjetničkih
mjesta", naveo je Stanimirović. Dodao je kako će među glavnim zahtjevima biti rješavanje statusa bivših radnika "Borova" koji su radili u toj tvrtki u tijeku srpske okupacije Vukovara.

Kako je rekao Stanimirović, SDSS očekuje da i u novoj Vladi zadrži resore pomoćnika ministara u policiji, prosvjeti i obrazovanju, kulturi i pravosuđu na koja srpska zajednica ima pravo u skladu s Vladinim Pismom namjere iz 1997.