Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ih se pitalo

SRUŠILI IH BEZ UPOZORENJA 'Načelnik općine je rekao 'Nek' se ruši, projekt mora ići'!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da se u Hrvatskoj ljude uglavnom ne pita za njihovo mišljenje dokazuje i slučaj ove obitelji iz Starog Petrovog Sela.

Ispred kuće obitelji Denis punih petnaest godina stajalo je 6 stabala ukrasnog javora koji su sa susjednim drvećem činili drvored. Osim što je bio dom mnogih životinja, stanovnicima jedne ulice u Starom Petrovom Selu služio je za okupljanja i razgovore za vrijeme ljetnih vrućina. Raskošno je zelenilo ocrtavalo idilično mjesto za život te dijelilo dom od užarenog asfalta.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica Nova snimka rušenja Starog mosta Prošlo točno 30 godina VIDEO Objavljena nova snimka rušenja simbola Mostara, čuvali su je Praljak i njegovi ljudi: "Veterani HV-a ustupili su je za novac"

Zbog početka radova na planu provođenja kanalizacije kroz mjesto, drvored, zbog kojeg je njihovo mjesto njima bilo posebno, bez pitanja, riječi i pozdrava, do kraja radnog vremena radnika koji su samo obavljali svoj posao, netragom je nestao.

PRIČE KOJE ŠOKIRAJU 'Zagrizao kroasan, prožvakao i pljunuo joj u glavu. Poslao nas u rodno mjesto i otišao'

Iako stanovnici napominju kako za gradnju kanalizacije mjesta ima, bez da se narušava priroda, te da su ispred nekih kuća biljke i stabla ostavljena netaknuta, njihov je drvored porušen bez ikakve obavijesti.

'Pokušali smo razgovarati s nadređenima, ali njih to ne zanima, a radnici moraju obavljati svoj posao. Čak smo kontaktirali i načelnika naše općine, ali on je rekao 'Nek` se ruši!', napisala nam je Blaženka Denis.
Za rušenje drvoreda ispred njihove kuće, kaže gospođa Denis, saznali su jučer nakon čega su pokušali uspostaviti kontakt s načelnikom.

'Nadzornik radova kontaktirao je načelnika koji je potom kazao da to tako mora ići, da je rušenje našeg drvoreda uključeno u plan gradnje kanalizacije. Projekt ide tako i to je to, rekao je načelnik', kazala nam je gospođa Denis.

Kako napominje u planu izgradnje kanalizacije ne postoji plan za obnovu drvoreda, kao ni za sadnju bilo kakvih novih sadnica.

'Načelnik je rekao da tu nikakav drvored ne dolazi u obzir, da drveće tu samo smeta. Iako je to državno zemljište mi smo to sadili, mi smo se o tome brinuli i sada nam bez pitanja to oduzimaju', rekla je gospođa Denis te napomenula kako se i prije kroz ulicu provlačio telefon, vodovod i plin, no drvoredi su ostali.

Pita se zbog čega ih sada moraju rušiti i zašto im to nitko nije javio ranije. Za njihov je drvored sada prekasno, u samo nekoliko sati je nestao, a iako ga ne mogu vratiti, obitelj Denis se nada kako će neki od čelnika pročitati njihovu priču te u sličnim situacijama saslušati i glas malog čovjeka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene