Sreća (Foto:Guliver/Thinkstock)
Sreća (Foto:Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Više od 26 milijuna kuna iz ovotjednog Eurojackpota ide u Slavonski Brod. Netko je na tamošnjem kiosku Tiska uplatio dobitni listić.


U petak navečer na Eurojackpotu izvučen je maksimalni dobitak - 669.136.590,00 kuna odlazi u Finsku, gdje je sretnik odigrao brojeve 7, 8, 24, 34, 46 te 4 i 8.

Vezani članci PR Odgovorno igranje je igranje kad imaš novac, a ne kad trebaš novac! Zatvara se rafinerija u Bosanskom Brodu (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Dok se jednima smrknulo, drugima je svanulo: Stanovnici Slavonskog Broda konačno udišu čišći zrak

Ni hrvatski igrači nisu ostali praznih ruku, pa tako 26.175.033,09 kuna odlazi igraču koji je listić uplatio u Slavonskom Brodu. ''Ja bih bio sretan, jer bih znao time raspolagati. Popunio bih neke rupe, dao djeci, prijateljima. Ne bi se na meni to puno primijetilo, ali ne bih govorio da sam ja taj dobitnik'', rekao jedan igrač za 24sata.

Podsjetimo, igrači iz 18 zemalja s oko 303 milijuna stanovnika, ovog petka igrali su za maksimalni iznos Eurojackpota od 668.000.000 kuna odnosno 90.000.000 €. Zemlje koje sudjeluju u Eurojackpotu su Njemačka, Italija, Španjolska, Nizozemska, Danska, Slovenija, Finska, Estonija, Island, Latvija, Litva, Norveška, Švedska, Češka, Mađarska, Slovačka, Poljska i Hrvatska.

Petero Finaca osvojilo 90 milijuna eura na lutriji

Finska je dobila nove multimilijunaše nakon što je petočlana skupina osvojila 90 milijuna eura na paneuropskoj lutriji EuroJackpotu.

Ako dobitak bude jednako raspoređen među petorkom, svaki će dobiti 18 milijuna eura. To je najveće ukupna svota koja će biti isplaćena u Finskoj.

Dobitni listić kupljen je u supermarketu u Loimaai, oko 130 kilometara zapadno od Helsinkija, priopćila je finska državna lutrija Veikkaus.

Još jedan dobitnik kupio je listić u sjevernom gradu Ouluu i osvojio je 3,5 milijuna eura u kategoriji druge nagrade EuroJackpota koja ima osam dobitnika. (I.D. / Hina)