Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udaran vikend

Spremate se na put? Evo što vas očekuje na cestama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdani su pred vratima, a to uvijek znači i pojačan promet na cestama.

Današnje stanje na cestama

Pročitajte i ovo Ilustracija stanje na cestama Spremate se na put? Provjerite gdje su najveće gužve i naoružajte se strpljenjem Ilustracija Blagdan Velike Gospe Pojačan promet na prilazima marijanskim svetištima: HAK upozorava vozače da prilagode brzinu

Vlažni su kolnici u većini zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Zbog radova je zatvorena dionica autoceste A7 između čvorova Hreljin i Šmrika.

Državna cesta D512 Makarska-Ravča bit će zatvorena za sav promet od 8 do 17 sati kroz naselje Gornje Igrane, a obilazak je kroz tunel Sveti Ilija, javlja HAK.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na D42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Dabar-Štirovača i ŽC5201 Selište-Prijeboj.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali kroz Sukošan, između Pakoštana i Draga, Živogošća i Drvenika, Drvenika i Gradca te u Dubrovačko- neretvanskoj županiji na području Malog Žala, na D512 Makarska-Gornje Igrane u mjestu Gornji Tučepi, na D25 Korenica-Gospić, između mjesta Bunić i Ljubovo i D517 Beli Manastir-Belišće.

Za teretna vozila zatvorene su ceste D29 Marija Bistrica-Soblinec, D205 Klanjec-Dubrovčan, ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Na Jadranu temperature i do 17 stupnjeva, u ostatku zemlje oblačno i maglovito!

Kakvo će stanje u prometu biti sutra?

Kako su nam rekli u HAK-u, sutra poslijepodne se očekuju gužve na graničnim prijelazima, posebice na ulasku u Hrvatsku. Veće gužve se sutra i tijekom cijelog vikenda očekuju na gotovo svim cestama, a posebno na A1, A6 i Jadranskoj magistrali.

Naglašavaju da bi vozači trebali pripaziti posebno na poledicu koja je glavni problem u prometu ovih dana, a ona može biti jače i slabije izražena. Također, na zimskim dionicama se brzina treba prilagoditi. Upozoravaju i na maglu koja ponekad zna iznenaditi vozače.

Svakako se pobrinite da imate zimske gume i ne zaboravite da, bez obzira na dobru vidljivost i sunčana razdoblja tijekom dana, moraju voziti s dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene