Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknula dva požara

Policija traga za piromanom koji hara po splitskom Žnjanu

Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Buknuo je požar na Splitskom Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Splitska policija traga za osobom koja se dovodi u vezu s požarom koji je u nedjelju nešto nakon 15 sati buknuo oko plastenika, staklenika i montažnih objekata odmah iznad plaže na Žnjanu kojem je izgorjelo dva hektra suhe trave, a ugašen je sat vremena nakon što je buknuo.

Kako se doznaje u splitskoj policiji i od splitskih vatrogasaca, vatra je izbila na sjevernoj strani ceste, a požar je ugašen sat vremena nakon što je buknuo .

Pročitajte i ovo Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe Opasno zgarište - 2 Opasnost za zdravlje Pobuna zbog zgarišta: ''Nitko nije došao niti je koga briga''

Vatrogasci sumnjaju da je požar namjerno izazvan jer je izbio na dva mjesta u gotovo isto vrijeme, a izvijestili su da su i građani vidjeli toga piromana te su ga pokušali uhvatiti i zadržati do dolaska policije, ali bezuspješno. Očevidci su policiji dali njegov opis i policija sada intezivno traga za njim.

Požar je saniran, a gasio ga je 31 vatrogasac s deset vozila iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, te DVD-ova Split, Solin, Podstrana, Vranjic i Žrnovnica.

Dva požara trenutačno su aktivna na otoku Braču, a gase ih dva kanadera i helikopter, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Prvi požar buknuo je u 17,50 sati na nepristupačnome terenu u brdu iznad uvale Rahotica kod Sumartina. Vatru je izazvalo nevrijeme i grmljavina, a na terenu se nalaze sve lokalne vatrogasne snage.

Odmah nakon te dojave vatrogasci su dobili i onu o požaru nedaleko Gornjeg Humca na Braču. I tamo, kao i u prethodno spomenutom požaru, gori gusta borova šuma.

Udar groma bio je uzrok i trećem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije u nedjelju - onom u Oriju Jesenicama nedaleko Omiša koji su vatrogasci iz lokalnih dobrovoljnih društava vrlo brzo stavili pod kontrolu.

(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene