Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pučka kuhinja sve punija

Split u socijali: Prošle godine zatvoreno oko 800 obrta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska regija postaje simbol propalog gospodarstva. Dramatična situacija Brodosplita, Dalmacijavina, Jadrankamena samo su jedan dio stalnog gašenja radnih mjesta. U pozadini, u tišini zatvaraju se stotine malih obrta i poduzeća.

Sunčana splitska Riva i puni štekati naoko bezbrižnih ljudi. Mnogi se tu sat vremena liječe od mračne realnosti dalmatinske metropole.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini" Denis Maslov još je teže za blagdane Sve je više siromašnih, ali i bačene hrane: "Ružno je što danas kod nas ima beskućnika, to je ono što nismo navikli gledati"

Dok snimamo velike tvrtke,stotine malih šaptom se gasi. ' 800 obrta prošle godine je zatvorilo u Splitu. Od ugostiteljstva do građevine', rekao je Hrvoje Marušić, iz Hrvatske udruge poslodavaca Dalmacije.

Na Marjanu se smjestila humanitarna utrka za beskućnike i socijalne slučajeve koja svakodnevno hrani 600 stanovnika.  Koliko je stanje teško, govori trgovkinja u trgovini koju često mole komad kruha. Slično je i na splitskoj tržnici, gdje očajni ljudi mole za bilo što.

Vlada provjerava tko na prevaru prima socijalnu pomoć. Jer, treba puno novca za one stvarno ugrožene. A dok Vlada pokušava oživjeti gospodarstvo, treba preživjeti.U splitskim kontejnerima ne uspijeva ostati nijedna plastična boca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene