Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festival Ultra Europe

Split se sprema za veliki glazbeni spektakl: "Očekuje se 140.000 ljudi, 3000 osoba je zaduženo za organizaciju, a sve prati 400 nadzornih kamera"

Split se sprema za veliki glazbeni spektakl - festival Ultra Europe. U grad su već stigli brojni ljubitelji elektroničke glazbe. Pune se restorani. Ali i smještaj, među ostalim i luksuzne vile.

Pogled iz zraka pokazuje impresivnu pozornicu za Ultru. Da ovdje zaplešu - mnogi jedva čekaju. Priču donosi Mario Jurič.

"Ovdje sam zbog glazbe, festivala glazbe, pića", kaže posjetitlej iz Danske. 

"Pregledavala sam Instagram i vidjela Ultru prošle godine. Odlučila sam doći ove godine", rekla je posjetiteljica iz Nizozemske.

Ušminkavanje je pri kraju. O sigurnosti brine i policija sa svojim psima.

"Ovo je značajan event koji zahtjeva osiguranje, ima više od 400 nadzornih kamera koje će pratit prostor", rekao je Joe Bašić, organizator.

Bit će veselo, ali i bučno, upozorava Danijela kojoj je Ultra sada - prvi susjed.

"Neću se iseliti iz svoje kuće neka dođu mjeriti buku, neka oni sami osiguraju. Jesu, nudili su mi karte, uzela sam", rekla je Danijela Tomić.

"Susjedi su dobivali ulaznice da mogu uživati u cijeloj priči. Ne znam broj, ali se zna koji su susjedi pa su dobili svoje ulaznice", rekao je organizator.

Na splitskom aerodromu je danas živo. Ultra će u Split dovesti i 60 privatnih zrakoplova.

Reporter Mario Jurič u Dnevnik Nove TV javio se s najnovijim informacijama. 

"Tijekom trajanja festovala očekuje se oko  140.000 ljudi, a 3000 osoba je zaduženo za organizaciju. Već sada možemo vidjeti puno policijskih snaga što u civilu, a što u odorama. Jasnr su dane upute kako se ponašati, što se smije unijeti, a što ne. Organizator je rekao da će sve pratiti 400 nadzornih kamera, a sve počinje sutra u 19 sati nakon čega se sve seli na otoke. Mnogi dućih dana neće spavati", rekao je reporter Jurič. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene