Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradili više od 776.000 kn

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Krijumčarili akumulatore, a kod kuće skrivali oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, izbjegavanje carinskog nadzora, devet krađa i tri požara.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, na području PU splitsko-dalmatinske u protekla 24 sata zabilježeno je ukupno petnaest prometnih nesreća, od kojih devet s materijalnom štetom. Jedna osoba je teško a sedam ih je lakše ozlijeđeno, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Više osoba osumnjičeno zbog izbjegavanja carinskog nadzora

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad deset hrvatskih državljana, u dobi od 25 do 63 godine, koje se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela „Izbjegavanje carinskog nadzora“, opisano u članku 257. Kaznenog zakona RH.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su u više navrata od 6. travnja do 29. srpnja, protivno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, Uredbi br. 1013/2006 Europskog parlamenta i Vijeća o otpremi pošiljaka otpada, zajednički i dogovorno otkupljivali istrošene akumulatorske baterije od raznih pravnih i fizičkih osoba na području Republike Hrvatske, koje su zatim prevozili u Republiku Bosnu i Hercegovinu, izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

Prokrijumčareno je najmanje 287.500 kg rabljenih akumulatora, a njihovom prodajom ostvarena je protupravna imovinska korist u iznosu od najmanje 776.000 kuna. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage domova i prijevoznih sredstava osumnjičenika, kojom prilikom su prikupljeni materijalni dokazi, a između ostalog, kod 26-godišnjaka su pronađena i oduzeta dva pištolja i devet komada streljiva, koje je ilegalno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću, zbog sumnje u počinjenje uvodno spomenutih kaznenih djela.

Četiri osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku, dok je protiv ostalih osumnjičenika kaznena prijava podnesena redovnim putem. Osim kaznene prijave, protiv 26-godišnjaka je podnesen i Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici II. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim i 34-godišnjim poljskim državljaninom, za koje je utvrđena sumnja da su se jučer oko 3.15 sati međusobno sukobili na predjelu Zenta u Splitu, pri čemu su oba ozlijeđena.

48-godišnjak je prilikom napada od strane 34-godišnjaka zadobio tešku ozljedu nosa, dok je 34-godišnjak lakše ozlijeđen nakon što ga je 48-godišnjak udario vozilom. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 34-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“, dok je 48-godišnjak prijavljen zbog pokušaja počinjenja istog kaznenog djela. Dovedeni su pritvorskom nadzorniku.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene