Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadia Calviño

Španjolska ministrica financija nova je čelnica Europske investicijske banke

Predsjednica EIB-a Nadia Calviño
Predsjednica EIB-a Nadia Calviño Foto: Afp
Za mjesto predsjednice Europske investicijske banke kandidirala se i izvršna potpredsjednica Europske komisije Margrethe Vestagar.

Ministri financija država članica EU-a podržali su u petak španjolsku ministricu financija Nadiju Calviño za novu predsjednicu Europske investicijske banke.

"Ministri financija EU-a podržavaju kandidaturu Nadije Calviño za predsjednicu EIB-a", objavio je belgijski ministar financija i predsjednik Vijeća guvernera EIB-a Vincent Van Peteghem.

"Nadia Calviño ima sve potrebne kvalitete za upravljanje najvećom svjetskom multilateralnom bankom, koja usmjerava prijeko potrebno financiranje poduzećima i podupire ulaganja u europsku konkurentnost i održivi rast", dodao je belgijski ministar.

Europska investicijska banka financijska je institucija Europske unije koja posuđuje novac na tržištima kapitala te ga pozajmljuje uz povoljne uvjete za projekte usklađene s ciljevima EU-a.

Za mjesto predsjednice EIB-a natjecala se i izvršna potpredsjednica Europske komisije Margrethe Vestagar, koja je na kraju izgubila utrku od Nadije Calviño.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene