Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ruglo varaždina

Na ulazu u Barokni Grad bale smeća: Imaju 18 mjeseci da ih se riješe, sanacija će koštati 29 milijuna eura

Aktualno Galerija Bale u Varaždinu - 1 Bale u Varaždinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bale u Varaždinu - 2 Bale u Varaždinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bale u Varaždinu - 3 Bale u Varaždinu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bale u Varaždinu - 4 Galerija 1/4 >>
Varaždin ima 18 mjeseci da se riješi bala smeća koje se nalaze na ulazu u grad.

Na ulazu u Varaždin nalaze se bale smeća. Grad ima 18 mjeseci da ih se riješi. Vlada je naložila Fondu za zaštitu okoliša da saniranje financira s 29 milijuna eura. Prvo je bio plan da se Grad kreditno zaduži, ali ovako neće morati jer cijeli iznos ide iz državnog proračuna.

"Sada nam predstoji potpisivanje ugovora i vjerujem da će poslije Nove godine u siječnju bale krenuti. Prema natječajnoj dokumentaciji, vjerujem da se to može odraditi i brže od zadanih 18 mjeseci", poručuje gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Posao je dobila zajednica ponuditelja CEZAR I HIS. Smeće će ići u postrojenje za mehaničko-biološku obradu.

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

Bale smeća prva su stvar koju ćete vidjetiu kada uđete u grad. Planinu od 100 tisuća tona otpada. Postala je zaštitni znak Varaždina. Toliko je dugo tu da kroz bale već raste trava, a i ispušta se mulj koji izgleda poprilično ružno. Otpad se balira na vodozaštitnom području svega nekoliko metara udaljenom od oranica. Bale su trebale biti tu privremeno na šest mjeseci, ali postale su varaždinska noćna mora.

Bilo je i prije pokušaja da se ta ekobomba sanira, no svi su dosad propali.

Više o balama smeća na ulazu u Varaždin pogledajte u videoprilogu. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene