Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Stiže zaokret

Zahvatio nas je val hladnoće, ali oprez! Slijedi drastična promjena vremena koja će donijeti niz problema

Mogući problemi s vremenom (Foto: Guliver/Thinkstock)
Mogući problemi s vremenom (Foto: Guliver/Thinkstock) Guliver/Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Mogući problemi s vremenom (Foto: Guliver/Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Ovaj val hladnoće neće dugo potrajati. Slijedi nam drastična promjena vremena, rast temperatura koji će donijeti niz problema.

Upravo nas je zahvatila fronta hladnoga zraka, čiju ćemo prisutnost nakon razvedravanja najjače zamijetiti u nedjelju.

Tako su u nedjelju ujutro u 8 sati najniže temperature, prema podacima DHMZ-a, izmjerene na Zavižanu (-12 stupnjeva) i u Gospiću (-11,7 stupnjeva), a hladno je bilo i u Karlovcu gdje se živa spustila na minus sedam Celzijevaca te u Varaždinu na minus 6 stupnjeva Celzijevih. Metropola se probudila na minus tri stupnja. 

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Meteorolog otkrio što nas čeka do kraja tjedna: "Opekline su moguće za manje od 20 minuta" Ilustracija Vremenska prognoza U srijedu stiže naglo i kratkotrajno zahladnjenje, pogledajte kakav nas vikend očekuje

Ali zahlađenje će trajati kratko, jer slijedi nova ciklona s toplim i vlažnim oceanskim zrakom.

Što nas očekuje od vremena koje slijedi, pitali smo profesora Milana Sijerkovića.

''U nedjelju slijedi vrlo hladno jutro koje će na mjestima gdje je mokro ili zasnježeno prouzročiti poledicu, a znamo što to znači za promet, pa i za one koji hodaju po takvom terenu. Međutim, još zamjetnije je ono što slijedi nakon toga. Slijedi prodor vlažnog i toplog oceanskog zraka koji će početi već potkraj nedjelje i potrajat će dva, tri dana. Pri tom će u našim krajevima, posebice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru pasti prilično obilna kiša što će mjestimice uzrokovati poplave, čak i one bujične naravi. Tome će pridonijeti i zatopljenje koje će izazvati topljenje ovog snijega što je pao i u takvim okolnostima zaista može biti i poplava na nekim vodotocima'', rekao je Sijerković.

Jutro vedro i hladno

Nedjeljno jutro u većem dijelu Hrvatske bit će vedro i vrlo, vrlo hladno,osobito u kopnenome području gdje će mjestimice biti i magle. Na kopnu slab vjetar, u Dalmaciji umjerena bura, a na sjevernom Jadranu, osim podno Velebita, jugozapadnjak.

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj u većem dijelu dana sunčano, ali hladno, uz umjeren i jak jugozapadnjak. Potkraj dana naoblačenje, a zatim ponegdje i kiša. U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjeren južnjak i jugozapadnjak. Bit će razmjerno hladno.

U Istri i na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici najprije će biti djelomice sunčano, a zatim naoblačenje s kišom, a u gorskoj Hrvatskoj sa susnježicom i snijegom. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i južnjak.

U većem dijelu Dalmacije s početka će biti sunčano, a zatim slijedi naoblačenje te u sjevernom i srednjem dijelu i Zagori kiša. U dubrovačkom primorju puhat će umjeren istočnjak, a drugdje jako i olujno jugo i južnjak. Na sjeveru jugozapadnjak. Popodnevna temperatura uglavnom oko 10 Celzijevih stupnjeva.

Prva polovica sljedećeg tjedna

U prvoj polovini sljedećeg tjedna u kopnenoj Hrvatskoj bit će neugodna južina: oblaci, kiša, jaki južni i jugozapadni vjetar te s početka neobično toplo s popodnevnom temperaturom i višom od 15 stupnjeva. Meteoropati, budite oprezni.

Na Jadranu neće biti ništa bolje. Nevere, obilna kiša s bujicama, prekomjerna toplina, mjestimice jaki i olujni vjetar, jugo i južnjak, i uzburkano more izazvat će mjestimične morske poplave.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene