Smiljana Srnec i dalje ostaje u varaždinskom zatvoru. Ona je zasad jedina okrivljena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo bilo gotovo 19 godina u zamrzivaču.

Galerija


Istražitelji čekaju rezultate vještačenja koje bi trebalo otkriti pozadinu priče koja je šokirala Hrvatsku.S lisicama na rukama, u pratnji pravosudne policije, jedina okrivljena za ubojstvo svoje sestre Smiljana Srnec stigla je na sud u Varaždin. Ubrzo je stigla i odluka.

Vezani članci Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Majka ubijene Jasmine ne posjećuje Smiljanu u zatvoru, shrvani ujak: "Ne idem im ni blizu, muka mi je od svega" Zločin kakav Hrvatska ne pamti (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, nestali.hr) O slučaju koji je zgrozio Hrvatsku odbili svjedočiti gotovo svi članovi obitelji. Ujak Jasmine Dominić: "Ja znam istinu"

"Sutkinja istrage produljila je istražni zatvor protiv okrivljenice za daljnjih mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela", rekao je Igor Pavlić sa Županijskog suda u Varaždinu.

Materijalni dokazi u ovoj priči mogli bi odigrati ključnu ulogu. Pune ruke posla idućih mjesec dana imat će forenzičari koji bi trebali posložiti posljednje kockice mozaika zločina. Darko Galić iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu rekao je da će istraga biti završena kada prikupe dokazne radnje.

"Postoje još neke određene dokazne radnje koje smo naložili da se provedu i čekamo da se to odradi, da nam zapisnici o tim dokazanim radnjama stignu. Kada se sve te dokazne radnje prikupe, istraga će biti završena", rekao je Galić.

U Palovcu i dalje vlada zavjet šutnje. Mještani o ishodu istrage, kao i obitelji ubijene, ne žele govoriti.

Dodatan uteg istražiteljima u ovoj priči bila je blagodat koju su, kako doznaju reporteri Nove TV, iskoristili svi ukućani okrivljene Smiljane Srnec. U cijeloj priči još uvijek nije jasno hoće li se upravo i članovi obitelji naći pod povećalom istražitelja.

"Takva odluka svakako će biti donosena, a sve ovisi o činjenicama koje ćemo dobiti tijekom ovog istražnog postupka", zaključio je Galić.

Osim vještačenja materijalnih dokaza, izgledno je i psihijatrijsko vještačenje jedine okrivljene u ovom slučaju. Ako se sestri Jasmine Dominić dokaže krivnja, prijeti joj kazna i do deset godina zatvora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr