Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'selotejp': Odbijen zahtjev za dopunom istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku odbilo je zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Osijeku za dopunom istrage u tzv. slučaju "selotejp", prihvativši argumente protiv dopune istrage što ih je naveo istražni sudac Mario Kovač, koji je u četvrtak odbio zahtjev za dopunom istrage, izvijestio je danas glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Istražni sudac Kovač i Izvanraspravno vijeće, koje je o tome
raspravljalo u petak, ocijenili su da nema razloga za dopunu istrage i saslušanje jednoga novog svjedoka i još nekolicine ranije predloženih, što je tražio ŽDO, jer ti svjedoci svojim iskazima ne bi ništa novo unijeli u rasvjetljivanje istrage, kazao je Rožac na tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Dodao je kako predloženi svjedoci nisu relevantni jer nisu bili na mjestu događaja, a jedan od njih u to vrijeme nije bio ni u Osijeku ni u Hrvatskoj.

Sada je na potezu Županijsko državno odvjetništvo kojemu je danas Izvanraspravno vijeće dostavilo svoju odluku o odbijanju dopune istrage, te u roku od 15 dana treba odlučiti hoće li odbaciti ili podignuti optužnicu za sedam osumnjičenika u slučaju "selotejp", kazao je Rožac.

Napomenuo je kako ŽDO više ne može tražiti dopunu istrage. Budući da šestomjesečni pritvor za šestoricu osumnjičenika istječe sljedeći tjedan, točnije prvom osumnjičeniku 16. travnja, Županijsko državno odvjetništvo svoju odluku mora donijeti i prije, kazao je Rožac.

Na upit je li svjedočenje Vjenceslava Billa, koji je jučer umro u
Zagrebu, i kojega je kao svjedoka u slučaju "selotejp" 2. travnja u Zagrebu ispitao sudac Kovač, pravovaljano, Rožac je odgovorio potvrdno.

Na pitanje štrajka li još Gordana Getoš-Magdić glađu, Rožac je rekao da ima samo informaciju istražnog suca Kovača da je štrajka glađu, ali da pojedinosti ne zna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene