Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već viđeno

Sličan scenarij u Hrvatskoj i prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je u parlamentu srušio svoju vladu nakon što su međusobno svi od svih tražili ostavke. Razlog je bio Most koji je prvi zatražio smjenu Tomislava Karamarka - glavnog političkog partnera.

Građani su tada nakon manje od godinu dana morali na izvanredne izbore.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Prije manje od godinu dana - zemlju je tresla slična politička kriza. HDZ-ova i Mostova Vlada počela se raspadati. Zbog INE, Joze Petrovića i afere Konzultantica Most je zatražio odlazak Tomislava Karamarka.

"Nadam se i da će gospodin Karamarko prihvatiti ovu odgovornost i da će Domoljubna Koalicija dati drugoga predstavnika" rekao je prije godinu dana Božo Petrov, potpredsjednik Vlade (MOST). Nedugo zatim, u Saboru je pala Vlada. Karamarko je dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a.

Andrej Plenković je preuzeo stranku i pobijedio na izvanrednim izborima u rujnu prošle godine. Složio je vlast s Mostom koja se klimala sve do danas, kada su i službeno raskinuli partnerstvo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene