Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da tada uopće nije pilotirao

Slavuljica odbacuje optužbe da je počinio ratni zločin u Dubrovniku 1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović počeo je u utorak, na zahtjev hrvatskoga državnog odvjetništva, saslušavati trojicu pilota bivše JNA Zorana Slavuljicu, Asima Pandžića i Miodraga Atanackovića, osumnjičene da su u Dubrovniku 1991. počinili ratne zločine protiv čovječnosti.

Major bivše JNA Zoran Slavuljica odbacio je pred istražnim sucem optužbe da je od listopada 1991. do travnja 1992. počinio ratne zločine na dubrovačko-neretvanskom ratištu. Rekavši da nije počinio, niti vidio ikakav ratni zločin, naveo je da je u to vrijeme bio u podgoričkoj zračnoj luci u Golubovcima te da nije nadlijetao dubrovačko-neretvansko područje. Ostala dvojica pilota bit će naknadno saslušana. Pilote bivše JNA hrvatsko odvjetništvo sumnjiči da su bili dio 15-člane skupine koja je u Dubrovniku 1991. počinila ratne zločine protiv čovječnosti te za uništavanje kulturnih spomenika.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

>> Istraga protiv pilota JNA zbog zločina 1991.

Istražni sudac u Podgorici osumnjičene saslušava na zahtjev crnogorskoga Vrhovnoga državnog tužiteljstva, koje prikuplja podatke za kolege iz Hrvatske, gdje se vodi istraga o navodnim zločinima tijekom borbenih akcija u dubrovačko-neretvanskom području. Saslušavanje pilota provodi se na temelju Sporazuma o suradnji odvjetništava Crne Gore i Hrvatske iz 2007.

Zoran Slavuljica, bivši pilot, a sada izbornik crnogorske teniske reprezentacije, još je prije izjavio da je u više navrata imao problema zbog optužaba iz Hrvatske, osobito kad je boravio u inozemstvu. Reagirali su i ratni veterani koji su istaknuli da je početak istrage protiv trojice pilota bivše JNA, zbog navodno počinjenih ratnih zločina, napad hrvatskoga državnog odvjetništva na sve pripadnike JNA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene