Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon provedenog nadzora, Odbor za nacionalnu sigurnost zaključio je da premijer Zoran Milanović nije dao pratiti Slavka Linića.


Slavko Linić nije govorio istinu kad je premijera Zorana Milanovića optužio da ga je dao pratiti, zaključio je, nakon provedenog nadzora, Odbor za nacionalnu sigurnost.

Vezani članci Na komemoraciji u Jasenovcu bit će tri kolone - 4 Milanović Plenkovića pozvao u zajedničku kolonu u Jasenovcu, ovaj mu odgovorio: "Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede..." Slika nije dostupna Članovi odbora ne potvrđuju niti demantiraju navodne zlouporabe u "slučaju Linić"

'Svaki Linićev navod, o pratnji policijskog USKOK-a o raspitivanju po restoranima u vezi računa, sve što je naveo provjerili smo i utvrdilo se da nije točno', rekao je potpredsjednik nacionalnog odbora za sigurnost, Igor Dragovan. Time je završena priča koju je Slavko Linić otvorio na konferenciji za medije u Rijeci tjedan dana nakon izbora za EU parlament.

Odbor tvrdi da Linića nisu pratili po Milanovićevom nalogu, Linić odgovara: Policija skriva dokumente!

Međutim, čini se da je provjerama otkrivena nova afera, potencijalno puno veća, piše Novi list.

Neslužbeno doznaju da su HDZ-ovci 11. lipnja u OTC-u, zatražili od svojih domaćina podatke o mogućem praćenju još četiri telefonska broja. Riječ je o predsjedniku Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslavu Tuđmanu, Tomislavu Čuljku, potpredsjedniku Sabora i političkom tajniku HDZ-a, glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću, ali i zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću.

SDP-ovac u Odboru Igor Rađenović također je priložio izdvojeno mišljenje, u kojem je upozorio da su 'u sklopu nadzora OTC-a, osim provjere telefonskog broja Slavka Linića, pojedini članovi Odbora zatražili provjeru za još nekoliko telefonskih brojeva, o čemu je sastavljena službena bilješka' (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook