Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera prisluškivanje

Tajne službe nisu pratile Linića, ali prisluškuju Bandića i Brkića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon provedenog nadzora, Odbor za nacionalnu sigurnost zaključio je da premijer Zoran Milanović nije dao pratiti Slavka Linića.

Slavko Linić nije govorio istinu kad je premijera Zorana Milanovića optužio da ga je dao pratiti, zaključio je, nakon provedenog nadzora, Odbor za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno" Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

'Svaki Linićev navod, o pratnji policijskog USKOK-a o raspitivanju po restoranima u vezi računa, sve što je naveo provjerili smo i utvrdilo se da nije točno', rekao je potpredsjednik nacionalnog odbora za sigurnost, Igor Dragovan. Time je završena priča koju je Slavko Linić otvorio na konferenciji za medije u Rijeci tjedan dana nakon izbora za EU parlament.

Odbor tvrdi da Linića nisu pratili po Milanovićevom nalogu, Linić odgovara: Policija skriva dokumente!

Međutim, čini se da je provjerama otkrivena nova afera, potencijalno puno veća, piše Novi list.

Neslužbeno doznaju da su HDZ-ovci 11. lipnja u OTC-u, zatražili od svojih domaćina podatke o mogućem praćenju još četiri telefonska broja. Riječ je o predsjedniku Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslavu Tuđmanu, Tomislavu Čuljku, potpredsjedniku Sabora i političkom tajniku HDZ-a, glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću, ali i zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću.

SDP-ovac u Odboru Igor Rađenović također je priložio izdvojeno mišljenje, u kojem je upozorio da su 'u sklopu nadzora OTC-a, osim provjere telefonskog broja Slavka Linića, pojedini članovi Odbora zatražili provjeru za još nekoliko telefonskih brojeva, o čemu je sastavljena službena bilješka' (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene