Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz stranke demantiraju optužbe

Još jedan saborski zastupnik ima poteškoća s ispunjavanjem imovinske kartice: Ovaj put "poskliznuo" se Škoro

Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4
Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 3 Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 1 Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 2 Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Nataša Novaković Galerija 1/9 >>
Saborski zastupnici i dalje padaju na ispitu popunjavanja imovinske kartice. Posljednji u nizu - Miroslav Škoro koji svoje protivnike u političkoj areni često proziva zbog nemara i korupcije!

 

Pročitajte i ovo Provjereno: Stan Biserke Mesić - 3 Provjereno donosi Susjeda joj potpuno uništila stan: "Skoro me šlag strefio kad sam vidjela što se dogodilo" Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan

Imovinska kartica Miroslava Škore kaže - i dalje ima upravljačka prava u tvrtki Campus d.o.o. Njegov udio je 50%. Tvrtka je to koja obavlja djelatnost snimanja i izdavanja zvučnih i glazbenih zapisa. Jedini problem - kao javni dužnosnik to ne smije činiti.

"Sukladno zakonu, dužnosnici moraju urediti svoje odnose odmah kad stupaju na neku dužnost. S obzirom da se radi o prijenosu upravljačkih prava, dakle mora naći osobu na koju bi to prenio tako da toleriramo nekih 30 dana, međutim taj rok je prošao", kaže Nataša Novaković, šefica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Iz njegove stranke uvjeravaju da su taj problem riješili. "Upravljačka prava Miroslava Škore prenesena su na odvjetnički ured, ali taj ugovor ne remeti vlasnička prava iz udjela i ne provodi se u sudskom registru. Zato se Miroslav Škoro još vodi kao vlasnik tvrtke Campus", stoji u priopćenju Domovinskog pokreta. Ipak, ne otkrivaju kada su prijenos obavili.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaže kako je Škoro unio izmjene u svoju imovinsku karticu, ali samo putem on-line aplikacije. To tek treba učiniti i u fizičkom obliku. Iz njegove stranke poručuju da je prijenos upravljačkih prava izvršen.

Nataša Novaković iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa poručila je kako toleriraju pogreške trideset dana što je rok koji je već prošao. Istaknula je i da će, u slučaju da ni u novoj kartici koja će tek stići ne bude ispravka nepravilnosti, u povjerenstvu otvoriti predmet. Upitali smo ju stoga i kolika bi mogla biti potencijalna kazna.

"Ne mogu u ovom trenutku govoriti, pitanje je da li će ići samo to, da li će ići kompletna redovna provjera", zaključila je Novaković.

Čelnik Domovinog pokreta u svom djelovanju često upozorava na korupciju, objavu imovinskih kartica. No za HDZ, sad je upao sam u svoju zamku. "Gospodin Škoro često se želi prikazati kao veliki borac protiv korupcije, međutim na svom osobnom primjeru pao je već na prvom testu“, istaknuo je HDZ-ov Damir Habijan.

Ni Katarina Peović nije propustila priliku za prozivku pa tako tvrdi da iako Škoro kritizira vlast, istovremeno ima "itekako udjela u onim firmama koje posluju s državom“, što je, tvrdi, "nedopustivo iz pozicije političara koji se navodno bori protiv korupcije“.

Iz Povjerenstva su na kraju tek rekli da će na ispravak čekati najviše deset dana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene