U zagrebačkom naselju Vukomerec nakon pucnjave koja je zaprepastila građane tog zagrebačkog naselja, ali i šokirala čitavu javnost neke stvari ipak su se počele rješavati. Škola dobiva novi sustav rasvjete, a postavljena je i 21 nadzorna kamera. Nastava se u međuvremenu odvija u normalnim uvjetima, no roditelji ističu da stvar još uvijek nije riješena.

Galerija


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić posjetio je u ponedjeljak ujutro osnovnu školu u Vukomercu, no ovaj put nije držao govore, već je novinarima rekao da je sretan što su djeca ponovno krenula u školu, nakon nedavne pucnjave, odnosno obračuna između dvije romske obitelji čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini škole, a u kojem se pucalo i iz automatskog oružja.

Vezani članci Napad u Rusiji Otkrivene jezive poruke bivšeg učenika koji je ubio devetero djece u Rusiji: ''Danas ću ubiti puno biološkog smeća i ustrijeliti sebe'' Dario Juričan "Gradonačelnik svemira" uputio poruku školarcima: "Od kraja ove školske godine više nećete morati čitati pisma stričeka Bandića"

Grad je u suradnji sa školom sanirao ogradu škole, proširuje se sustav rasvjete školskog dvorišta, a postavljen je i najsuvremeniji sustav nadzora, s 21 kamerom, koje pokrivaju okolicu škole i njezino dvorište. Osnovna svrha tih kamera jest, kako ističu iz Grada, preventivne naravi.

Policija u Vukomercu ostaje "do daljnjeg"

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić poručio je da će policija i dalje nadzirati krug oko škole.

"Mogu reći da je stanje u zoni Vukomerca i u okolici osnovne škole dobro i povoljno. Policija pojačano radi svoje aktivnosti, pojačana je nazočnost policije i sve je u najboljem redu", rekao je Rašić.

Na pitanje novinara hoće li policija do daljnjeg ostati u Vukomercu, Rašić je odgovorio potvrdno. "Bit ćemo pojačani u zoni školi i inače smo pojačali svoje aktivnosti na cijelom području policijske uprave", dodao je Rašić.

"Problem se rješava"

Predstavnik roditelja Mario Lovrić poručio je da su se stvari počele kretati nabolje, no i dalje ističe da problem nije riješen.

"Situacija je donekle normalna i djeca idu u školu. Onaj problem, koji smo mi zahtijevali kao roditelji da se riješi, rješava se, što se tiče tih problematičnih ljudi", naglasio je Lovrić.

Dodao je kako je žalosno da je moralo doći do pucnjave kako bi se povećala sigurnost oko škole.

Na kraju je rekao da još uvijek ima roditelja koji djecu ne puštaju u školu i koji drukčije razmišljaju, no zaključio je kako je djeci ipak najbolje da idu u školu.

"Mi odrasli ćemo to rješavati, onako kako to treba riješiti, kulturno i putem institucija", dodao je Lovrić.

Ministar Božinović: "Policija traga za još jednim počiniteljem"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u ponedjeljak koje radnje policija još provodi oko pronalaska odgovornih za oružani obračun pored škole u Vukomercu.

"Za (još) jednim počiniteljem se traga, sigurnost je na visokoj razini, policija će podignuti razinu sigurnosti", poručio je ministar.