Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza će trajati

Ravnatelj Crvenog križa Zagreb otkrio koliko je u njihovo skladište dosad stiglo donacija. No trebat će još

Aktualno Galerija Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 4 Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 4 Foto: DNEVNIK.hr Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 2 Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 2 Foto: DNEVNIK.hr Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 3 Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 3 Foto: DNEVNIK.hr Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 1 Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Petar Penava - Skladište humanitarne pomoći - 5 Galerija 1/6 >>
U skladište Crvenog križa na zagrebačkom Velesajmu svakodnevno pristižu velike količine donacija koje će biti potrebne još dugo vremena. Svatko tko želi, može donirati proizvode koji će pomoći mnogim stanovnicima Banovine.

U skladište Crvenog križa na zagrebačkom Velesajmu pristižu donacije iz cijele zemlje i inozemstva, zatim se distribuiraju gdje je potrebno. Do sada je prikupljeno preko 200 tona raznih prehrambenih proizvoda, preko 300 tisuća komada higijenskih potrepština i zaštitne opreme. Donacije se i dalje primaju i bit će potrebne dulje vrijeme jer kriza neće završiti tako skoro.

"Apeliram i na građane i na pravne osobe da i dalje doniraju dugorajne prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, zaštitnu opremu. Stanje našeg skladišta mogu pratiti i na našim mrežnim stranicama", rekao je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Zagreb. 

Pojavila se informacija da je nakon potresa, čovjek u Poreču odlučio pomoći obitelji s osam članova te ih je privremeno zbrinuo u svoj dom da bi se zatim javio tamošnjem Crvenom križu i molio ih za pomoć. Oni su ga navodno odbili uz obrazloženje da pomažu samo onim građanima koji su ostali u Petrinji, a ne onima koji su otišli.

Pročitajte i ovo Volonteri u Petrinji - 1 NITKO NEĆE OSTATI GLADAN Volonteri neumorno pripremaju obroke za građane na području Banovine, splitski kuhari prikupili skoro 100 tisuća kuha za pomoć

''Teško je komentirati rad drugog društva Crvenog križa. U Zagrebu, osobe koje su sa područja pogođenim potresom imaju pravo i mogućnost javiti se gradskom Crvenom križu te će im se dati paketi hrane i higijene", govori Penava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi koji trebaju pomoć neka zovu Šire se optužbe da Crveni križ baca dio donirane hrane, a oni kažu: "Onu pred istekom roka ne smijemo dijeliti ljudima"

Pročitajte i ovo Robert Markt - 3 Kreće bolja organizacija Šef Crvenog križa otkrio da je dosad prikupljeno 36 milijuna kuna: "Na najtransparentniji mogući način ćemo novac podijeliti stradalima"

Za sada Crveni Križ pomaže Udruzi ugostitelja kroz prihvat i distribuciju donacija. Penava vjeruje da će se brzo uspostaviti sustav priprave i dijeljenja obroka. 

Donacije su potrebne i više nego dobrodošle, ističu zato što će i nakon što se situacija smiri biti potrebno još neko vrijeme dok se ljudi stabiliziraju.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene