Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Škere-Ožbolt prozvala Sanadera zbog ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Demokratskog centra i saborska zastupnica Vesna Škare-Ožbolt ocijenila je danas da je "sukob hrvatske Vlade s Europskom komisijom oko Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP-a) potpuno nepotreban".

"Ta će afera, na žalost, Sanaderu biti jednako teška kao što je Račanu bila afera sa Slovenijom i parafiranim sporazumom za Piranski zaljev, s tom razlikom što se za parafirani sporazum za Piranski zaljev znalo, a za dogovor i potpisani sporazum o ZERP-u nije, što se sada pokušava nijekati", rekla je Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema naznaka da će HRM kontrolirati brodove pod zastavama članica EU' Slika nije dostupna Škare-Ožbolt: Mesić bi bio bolji izbor za New York

Kazala je kako "ništa manje nije težak propust sadašnjeg premijera oko ZERP-a od onoga što je Račanu bio Piranski zaljev". Ustvrdila je da "premijer Sanader jedno govori u Hrvatskoj, a drugo u inozemstvu i dogovara se o stvarima koje nisu dobile dopuštenje parlamenta".

Za osnivanje HDZ-ova Savjeta za promicanje istine o Domovinskom ratu Škare-Ožbolt je rekla kako "nema te demokratske zemlje i demokratske Vlade koja u nekoliko zadnjih mjeseci nekoliko puta okuplja umirovljene generale, najprije u nestranački stožer, a sada u stranački stožer, s najavom da će utvrđivati istinu o Domovinskom ratu".

"Nemaju što generali, niti jedna stranka, utvrđivati istinu o
Domovinskom ratu, jer je to partijski sustav, znak da ulazimo u nedemokratski sustav, to je znak totalitarnog društva. Ako je to od Sanadera, koji je predsjednik takva stožera, onda je to doista previše", izjavila je Škare-Ožbolt.

Smatra da bi se što prije trebali održati prijevremeni izbori jer,
kazala je, "treba što prije zaustaviti širenje štete zbog obećanja i trošenja novca kojeg nema te suluda zaduživanja".

Škare-Ožbolt "žali što ostale parlamentarne stranke nisu prihvatile pet amandmana DC-a na prijedlog državnog proračuna, koji se tiču ispunjavanja Vladinih odluka sa sjednice od 26. listopada u Sisku, a odnose se na projekte bitne za razvoj grada Siska i Sisačko-moslavačke županije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene