Skandal na otvaranju GP-a Ivanica (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Skandal na otvaranju GP-a Ivanica (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odbio se fotografirati sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja, Mirkom Ćurićem.


Dubrovnik nikada neće uspostaviti suradnju s Trebinjem dok se vlast grada ne ispriča za ratna razaranja, poručio je Franković.

Vezani članci Djevojčicu u Dubrovniku nije želio oderati za skupi sladoled (Foto: Facebook/Ivan Radošević) - 1 Nakon što djevojčici nije htio prodati skupi sladoled nazvao ga gazda: "Je li bio ljut i prijetio otkazom? Ma kakvi, mi uvijek tako radimo" Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Franković se odbio fotografirati sa zamjenikom načelnika Trebinja: "Treba se ispričati građanima Dubrovnika"

Naime, na početku Domovinskog rata pripadnici JNA uz vodstvo radikalnog dijela Srpske demokratske stranke iz Trebinja sudjelovali su u razaranju Dubrovnika i dubrovačkog zaleđa. Franković je nakon izjave za medije napustio svečanu ceremoniju.

"Jasno je kako je i područje Crne Gore odnosno navedeni gradovi su se ispričali gradu Dubrovniku zbog svih žrtava koje su nastale u gradu Dubrovniku stoga je jasno što očekujem od grada Trebinje, kada budu spremni ispričati se, mi smo spremni ići korak dalje i uspostaviti normalizaciju odnosa i početak suradnje", poručio je.