Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao snimanje spota u Šavorićevu uredu

Plenković o odnosu sa Šavorićem: "Išli smo zajedno u školu i na fakultet, no nismo bliski prijatelji"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković u spotu Vjerodostojno (Screenshot: Youtube) Andrej Plenković u spotu Vjerodostojno (Screenshot: Youtube) +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri, doznaje N1.

Posljednji dio promidžbenog spota HDZ-a uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, upravo je onaj koji je snimljen u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri. Ovdjetničko društvo Šavorić je, podsjetimo, bilo ključan sudionik skupine Borg, koji je prema objavljenim e-mailovima u aferi Hotmail bilo i glavni autor lex Agrokora.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Riječ je o uredu smještenom na 14. i 15. katu zagrebačkog nebodera na adresi Ilica 1, a ured je prije nekoliko godina obnovljen u prepoznatljivom retro stilu.

Sve je nakon sjednice nacionalnog vijeća HDZ-a potvrdio i sam šef HDZ-a i premijer, Andrej Plenković.

"Točno je da smo snimali dio spota koji se odnosi na predizbornu kampanju i na lokaciji koja je ured gospodina Šavorića. Sve je to bilo na inicijativu agencije koja je tad vodila HDZ-ov zakup medijskog prostora i snjimanje dva predizborna spota", potvrdio je Plenković.

Premijer je komentirao i svoj odnos s Borisom šavorićem.

"Što se tiče našeg odnosa, mi smo približno ista generacija, išli smo u istu srendju školu, Križanićevu u Zagrebu. Išli smo potom na fakultet, on je mlađi od mene godinu dana, znamo se iz tog vremena, no nismo neki bliski prijatelji"

"On je bio pozvan da pomogne na zahtjev financijskih i ekonomskih stručnjaka i mislim da je tome pristupio u dobroj volji i nema tu neke posebne poveznice", rekao je Pelnković.

N1 je potvrdu dobio od kreativnog direktora tadašnje HDZ-ove kampanje, Borisa Maleševića, koji je dodao da angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX, kojoj je HDZ ukupno isplatio 173 tisuće i 70 kuna za usluge promidžbe i informiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene