Promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri, doznaje N1.

Galerija


Posljednji dio promidžbenog spota HDZ-a uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, upravo je onaj koji je snimljen u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri. Ovdjetničko društvo Šavorić je, podsjetimo, bilo ključan sudionik skupine Borg, koji je prema objavljenim e-mailovima u aferi Hotmail bilo i glavni autor lex Agrokora.

Vezani članci Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o podebljavanju saborske većine: "Ako netko svojom voljom kaže da bi podržao neki zakon, to je sasvim u redu" Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o pozdravu 'ZDS', nagađao i što znači Škorin rukoljub: "Ne znam koji su mu planovi. Je li to bio signal želje da se vrati u HDZ, nismo uspjeli dekriptirati"

Riječ je o uredu smještenom na 14. i 15. katu zagrebačkog nebodera na adresi Ilica 1, a ured je prije nekoliko godina obnovljen u prepoznatljivom retro stilu.

Sve je nakon sjednice nacionalnog vijeća HDZ-a potvrdio i sam šef HDZ-a i premijer, Andrej Plenković.

"Točno je da smo snimali dio spota koji se odnosi na predizbornu kampanju i na lokaciji koja je ured gospodina Šavorića. Sve je to bilo na inicijativu agencije koja je tad vodila HDZ-ov zakup medijskog prostora i snjimanje dva predizborna spota", potvrdio je Plenković.

Premijer je komentirao i svoj odnos s Borisom šavorićem.

"Što se tiče našeg odnosa, mi smo približno ista generacija, išli smo u istu srendju školu, Križanićevu u Zagrebu. Išli smo potom na fakultet, on je mlađi od mene godinu dana, znamo se iz tog vremena, no nismo neki bliski prijatelji"

"On je bio pozvan da pomogne na zahtjev financijskih i ekonomskih stručnjaka i mislim da je tome pristupio u dobroj volji i nema tu neke posebne poveznice", rekao je Pelnković.

N1 je potvrdu dobio od kreativnog direktora tadašnje HDZ-ove kampanje, Borisa Maleševića, koji je dodao da angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX, kojoj je HDZ ukupno isplatio 173 tisuće i 70 kuna za usluge promidžbe i informiranja.