Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, Vladimir Šišljagić, izjavio je kako je predsjednika Republike Stjepana Mesića danas izvijestio kome će stranka dati povjerenje za sastavljanje vlade.


Rekao je i kako javnost o tome još neće obavijestiti jer, kako je rekao, ne želi da ta odluka utječe na sudski proces protiv utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša.

Vezani članci Slika nije dostupna HDSSB ne podupire predloženi državni proračun Slika nije dostupna HDSSB se obrušio na vladajuće: 'Njihovo ponašanje je sramotno'

"S obzirom na situaciju, ne želimo da se ta odluka HDSSB-a reflektira na politički montirani proces protiv Branimira Glavaša, pa javnost o tome kome ćemo dati povjerenje još nećemo izvijestiti", rekao je Šišljagić nakon konzultacija u Uredu Predsjednika.

Upitan kada će javnost, a posebno birači HDSSB-a znati kakva je odluka stranke, odgovorio je da će se sve znati na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, te da, što se birača tiče, neće biti nikakvih iznenađenja.

"Neće biti iznenađenja, jer naši birači znaju naša stajališta iz
predizborne kampanje", rekao je Šišljagić.

Naglasio je da HDSSB neće koalirati ni s HDZ-om ni sa SDP-om, a da će se u Saboru prije svega zalagati za razvoj Slavonije i Baranje, regionalizaciju i fiskalnu decentralizaciju, ujednačeni razvoj svih regija, te reformu pravosuđa i poljoprivrede.

"Mi ćemo na tome inzistirati neovisno o tome tko će sastaviti vladu", rekao je Šišljagić. Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je kako je Predsjednika Republike danas izvijestio kome će stranka dati povjerenje za sastavljanje vlade, ali da javnost o tome još neće obavijestiti jer, kako je rekao, ne želi da ta odluka utječe na sudski proces protiv utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša.